Fra overflod til smalhals

Små lagre af vin fra New Zealand vin efter lille 2012-høst

Der er ikke så meget af den new zealandske vin som sidste år, men den mængde der er, er angiveligt god. (Arkivfoto: Colourbox)
Der er ikke så meget af den new zealandske vin som sidste år, men den mængde der er, er angiveligt god. (Arkivfoto: Colourbox)

New Zealands vinproducenter kommer til at køre deres lagre i bund, efter at 2012-høstens udbytte viste et fald på næsten 20 procent i forhold til året før.

Pinot Noir-udbyttet faldt med hele 25 procent, mens Sauvignon Blanc oplevede en nedgang på 18 procent.

Læs også:

Se også: Danske studerende i prestigefyldt finale

Med en stigende efterspørgsel efter vin fra New Zealand på verdensmarkedet kan det risikere at bringe producenterne i situation, hvor de ikke kan efterkomme markedets ønsker.

- 2012-årgangen minder om 2010, men givet, at vi har oplevet en stigning i salget, kan det medføre, at vi får svært ved at efterkomme efterspørgslen, siger Phil Grogan, der er administrerende direktør for de newzealandske vinproducenters organisation.

I 2011 var der en overproduktion af blandt andet new zealandsk Sauvignon Blanc.

- Hvis jeg skal vælge mellem den mindre årgang 2012 og den volumenmæssigt større årgang 2011, vælger jeg årgang 2012. I 2011 måtte vi sætte prisen ret langt ned for at få solgt de store mængder Sauvignon Blanc. For 2012-årgangens vedkommende kan vi fokusere på et profitabelt salg, der afspejler vinens værdi. Og vi siger farvel til discount-priser på new zealandsk Sauvignon Blanc, siger David Cox, der er direktør for den organisation, der markedsfører de new zealandske producenters vin i Europa.

Læs også:

Se også: Champagne-vinmarker ødelagt af hagl

Kvaliteten af 2012-årgangen vurderes at være god.

New Zealand oplevede et koldt forår og en tidlig sommer, men varme dage og tørre nætter i april, gjorde at man kom ordentligt i mål.

- Der er produceret meget flotte vine rent kvalitetsmæssigt, siger David Cox.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen