Persondata politik
Vinnyheder

En flaske fra havets bund, så gerne hr.!

Bordeaux-slot lagrer vin på havets bund

  • På baggrund af de positive resultater fortsætter Chateau Larrivet Haut-Brion eksperimenterne med at lagre vin på havets bund.
På baggrund af de positive resultater fortsætter Chateau Larrivet Haut-Brion eksperimenterne med at lagre vin på havets bund.
1 af 1
Nyhedsbrev
Få gode tips og historier fra vores eksperter om vinens verden hver fredag.
 

Måske skal vin i fremtiden lagres på havets bund, hvor det kan ligge mørkt og veltemperet, indtil den skal drikkes.

Under alle omstændigheder har Bordeaux-slottet Larrivet Haut-Brion eksperimenteret med at lade et fad af deres årgang 2009 lagre i havet.

Læs også:

Se også: Kæmpe test af Ribera del Duero vine

Fadet blev sænket ned på en østersbanke ved Cap Ferret på Atlanterhavskysten.

Idéen om at lade et fad lagre i havet opstod, da direktøren og vinmageren for Larrivet Haut-Brion, Bruno Lemoine, faldt i snak med to af sine venner, en østers-dyrker og en bødker.

- Vi havde alle tre hørt om vine, som i det 20. århundrede blev transporteret over lange afstande med skib til havs og som var bedre ved ankomsten end ved afsejlingen siger Lemoine.

Læs også:

Se også: Barolo-legende død

Bødkeren lavede derfor to identiske tønder på 56 liter. De blev begge fyldt med årgang 2009, og blev hver især lagret seks måneder længere end den øvrige del af årgangen. Den ene tønde blev placeret i kælderen på Chateau Larrivet Haut-Brion, mens den anden blev placeret i en cement-kasse og blev sænket ned på havbunden på østers-dyrkerens østersbanke i Atlanterhavet.

Efter at have kommet vinen på flaske i januar blev der arrangeret en smagning, hvor den verdenskendte ønolog og vinkonsulent Michel Rolland sammen med et hold journalister og folk fra Larrivet Haut-Brion smagte de ‘to vine’ op mod hinanden.

- Vinen, der havde lagret på havets bund, var bedst. Den var blødere og mere kompleks, siger den franske vinkritiker, Bernard Burtschy.

Laboratorieundersøgelser viste, at vinen fra havet havde blødere tanniner og en anelse lavere alkoholprocent.

Resutatet har givet Lemoine blod på tanden.

- Vi vil eksperimentere yderligere med andre årgange og se hvilke resultater, vi får, siger Lemoine.

Læs også:

Se også: Flop og fejl ved champagneauktion

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik