Mousserende vine – nu med skruelåg

Slut med slappe bobler

  • De Bortoli Wines har straks taget det nye skruelåg i brug. (Foto: debortoli.com)
De Bortoli Wines har straks taget det nye skruelåg i brug. (Foto: debortoli.com)

Det første skruelåg til helflasker med mousserende vin er blevet lanceret og hævder at løse et par oplagte udfordringer ved mousserende vin – hvordan bevarer man boblerne over længere tid, og hvordan åbner man nemt flasken.

Læs også: Vintest -

Se også: Den blødende tyr

Skruelåget, som kaldes 'Viiva', er et resultat af fem års forskningssamarbejde mellem Guala Closures Australia, glasfabrikanten O-I og De Bortoli Wines.

Der har i årevis været skruelåg til kvartflasker med mousserende vin til flyindustrien til omgående konsum i flysædet, men det er det første bud på en løsning til at bevare boblerne over længere tid i en helflaske, hvis man ikke drikker den hele med det samme.

Læs også:

Se også: Græsk vin i eksportboom

Den er beregnet på vine der gærer én gang i tank og kan ikke umiddelbart bruges til vine, der andengærer på flaske.

Producenterne regner med, at det nye skruelåg vil have et særligt kundeunderlag hos vinbarer, der serverer vine glasvis og i forbindelse med store banketter og konferencer, hvor små serveringspiger vil have nemmere ved at åbne flaskerne.

De Bortoli Wines bruger det nye skruelåg til husets to serier med mousserende vine, Trevi og Willowglen.

Der foregår nu diverse test i forhold til at konstruere et skruelåg, der kan bruges til vine produceret efter den traditionelle champagnemetode med andengæring i flasken.

Læs også: Vintest -

Se også: Konfirmationsbobler

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk