Vinnyheder

Dansk vinhandler 'knockoutede' Systembolaget

Vandt strid om etiket med den svenske gigant

  • The Wine Company har nu tilladelse til at sælge 'The Boxer' i Sverige via Systembolaget.
The Wine Company har nu tilladelse til at sælge 'The Boxer' i Sverige via Systembolaget.
1/3
Næste »

En lille dansk vinhandler har vundet en kamp mod den svenske gigant, Systembolaget.

Det drejer sig om den danske vinimportør, The Wine Company, der tidligere i år kom i clinch med Systembolaget, der har monopol på forhandling af alkoholstærke øl, vin og spiritus i Sverige.

Læs også:

Se også: Smag unikke vine fra Vega Sicilia

The Wine Company blev tidligere i år godkendt til - via Systembolaget - at sælge vin i Sverige.

I februar indsendte The Wine Company Mollydookers vin 'The Boxer' til optagelse i Systembolagets bestillings-sortiment, men efter at vinen i første omgang blev godkendt vendte Systembolaget alligevel tommelfingeren nedad, da etiketten forestiller en bokser.

Ifølge den svenske alkohol-lovgivnings paragraf 2.5, må vin ikke markedsføres i situationer, hvor alkohol normalt ikke accepteres, herunder i trafik, sport eller arbejde.

Læs også:

Se også: Smag toppen af Rioja

Afvisningen fik The Wine Company til at gennemgå Systembolagets sortiment for at se om alle vine i Systembolagets sortiment levede op til denne bestemmelse. Det viste sig, at der blev solgt flere vine, som havde etiketter, som viste sports-, arbejds- eller trafik-situationer. Der findes således vine på det svenske marked, som blandt andet viser viser Kungfu-udøvelse, cyklister, flyvende baroner og traktorkørsel.

Derfor indklagede The Wine Company Systembolagets afgørelse til Alkoholsortimentsnämden i Stockholm, som er øverste klageinstans i sådanne sager. Udover at henvise til at der allerede findes en række vine med referencer til sport, transport og arbejde på det svenske marked, påpegede The Wine Company at Boxer-etiketten ikke viser alkoholindtag sammen med sport.

Alkoholsortimentsnämden afgørelse forelå den 4. Juli.

Læs også:

Se også: Smag over 200 spanske vine for 150 kroner

Den gav The Wine Company ret i, at etiketten ikke kan siges at opfordre til alkoholforbrug i sammenhæng med sport. Derfor blev Systembolaget pålagt at genoptage salget af vinen i Sverige.

Lars Møller fra The Wine Company siger til sagen:

- Vi er naturligvis tilfredse med sagens afgørelse, som viser, at det kan betale sig at stå fast på sin ret, og vi håber at sagen kan bidrage til at gøre den svenske alkohollovgivning en smule mere liberal hen ad vejen.

Læs også: Stor test af hvidvine

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet