De tyske perler

Tyskland har trukket rundt på et image som producent af billige, søde hvidvine

Mange forbandt tyske vine med Liebfraumilch eller søde, kvalmende vine. Og ønskede man at finde en god tysk vin, var etiketten som ofte uforståelig. Men især førstnævnte har ændret sig markant.

Riesling er stadig den største og mest kendte drue. Men hvor hvidvine normalt bør drikkes unge, udvikler de tyske Riesling-vine sig ved lagring og bliver flotte, nærmest mineralske efter 10-15 år. Derudover er man begyndt at få øjnene op for de fremragende Pinot Blanc-vine, Sylvanere og Pinot Noir-vine (Spätburgunder).

Det er alle spændende vine, som er meget anderledes fra især de oversøiske vine. De tyske er kølige i stilen og med en lavere alkoholprocent, noget der er ved at vinde indpas som modpol til de kraftige, alkoholtunge vine, som har domineret det seneste årti.

Tyskland er altså ved at finde sin helt egen niche i den lette ende af vinspektret – men som testen viser skal man kigge sig godt om for der er stadig en del mindre gode vine.

[anmeldelse]

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Thomas Rydberg

Thomas Rydberg er Ekstra Bladets vinanmelder og skribent. Herudover skriver han for en række andre tidsskrifter. Han driver endvidere AltomSpanskVin.dk, de100bedstevine.dk samt holder en række foredrag og smagninger.

Thomas har en diplomuddannelse (WSET) i vin og spiritus fra London samt er pt. ved at tage en Master of Wine. Udover skrivegerningen dømmer han ved en række af de største internationale konkurrencer som Concours Mondial, Mundus Vine, International Wine Challenge, WM i Riesling samt VM i Grenache.Se mere information på thomasrydberg.dk.