10-årig dreng lokket med slik

En dreng på ti år blev forsøgt lokket ind i en bil efter fodboldtræning. Politiet tager det meget alvorligt

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

En 10-årig dreng var lørdag udsat for en ubehagelig episode i Rungsted.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet forsøgte en ukendt gerningsmand at lokke den 10-årige dreng ind i sin bil ved at tilbyde ham slik, da drengen var på vej hjem fra fodbold på Vallerød Skole.

'På Hestehaven kørte en bil forbi ham og drejede til venstre ad Sophienbergvej. Da drengen gik forbi bilen, steg en mand ud og spurgte, om han ville have noget slik.'

'Den 10-årige svarede nej og skyndte sig ned ad en sti, der fører hen til Strandvænget. Manden fulgte efter den 10-årige et stykke ad vejen, men stoppede så,' skriver politiet.

Samtidig oplyser Nordsjællands Politi, at de ser på sagen med stor alvor.

- Det er en anmeldelse, som vi tager meget alvorligt, og som vi er i gang med at efterforske nærmere.

- Det skaber helt naturligt utryghed blandt forældre, når børn bliver kontaktet af fremmede. Men det er også vigtigt at huske på, at der ikke er sket noget kriminelt, og vi reelt ikke ved, hvilke intentioner, der ligger bag kontakten til barnet, siger vicepolitiinspektør John Dyhrberg Christensen.

Ifølge politiet er manden blevet beskrevet som dansk, lys brun i huden, muskuløst til kraftigt bygget, lidt højere end 180 centimeter og med mellemlangt sort hår. Derudover oplyser politiet, at han formentlig har en tatovering, der muligvis ligner et dødningehoved, foran på halsen.

'Han var iført sort hættetrøje, mørke eller sorte bukser. Han talte lidt 'smart' og kørte i en mørkeblå ”lidt lang” VW, hvor tallet 52 indgår i nummerpladen', skriver politiet.

Foruden anmeldelsen i Rungsted har Nordsjællands Politi også fået andre henvendelser om lignende sager i blandt andet Nærum, Helsinge og Allerød.

Men der skulle efter sigende ikke være nogen sammenhæng.