10 års fængsel for våbenkøb efter trippel-drab: Vennerne var bange

Dirigerede køb af riffel fra fængslet: - Den var til selvforsvar, sagde 22-årig i retten, mens politiets tese er, at våben skulle bruges til hævn

Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november sidste år. (Privatfoto)
Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november sidste år. (Privatfoto)

Efter trippel-drabet på tre unge mænd på Frederiksberg den 11. november sidste år, begyndte en kreds af de dræbtes venner at skaffe sig skydevåben, der ifølge politiet skulle bruges til en hævnaktion.

Men komplottet blev afsløret af politiet, og ikke mindre end 16 af de dræbtes venner blev sigtet og senere tiltalt for at have købt og håndteret tre pistoler og en riffel.

Det var to 7,65 mm. pistoler, en ni mm. pistol og en jagtriffel.

Nu har foreløbig seks af de 16 unge mænd tilstået, og de er samlet idømt næsten 10 års fængsel - eller - præcist - ni år og otte måneders fængsel for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

De seks dømte har alle modtaget dommene.

Endnu to ventes at tilstå i nye retsmøder den 13. og 27. juni, mens retssagen mod resten af de tiltalte, som nægter sig skyldige, starter til september.

- Folk var nervøse
Københavns politi har rejst sager mod 14 af de unge, mens Københavns Vestegns politi behandler en sag mod to unge, der ifølge tiltalen var involveret i anskaffelsen af riflen.

I dag blev den 22-årige Habibullah Rahimi idømt to års fængsel ved retten på Frederiksberg i en tilståelsessag. Han anses af politiet som et ledende medlem af 'Vanløse-grupperingen', som de tre dræbte også var relateret til.

Tidligere var Habibullah Rahimi medlem af banden LTF, Loyal To Familia.

Han forklarede i retten, at en skarpladt Sako riffel 6,5 mm. med fem patroner skulle bruges til 'selvforsvar', fordi tre af deres venner lige var blevet dræbt.

- Folk var nervøse og ville gerne kunne beskytte sig, forklarede han.

Mike Vinther, 24, Phillip Rasmussen, 19, og Suhaib Jaffar 23, blev skudt med en revolver og et haglgevær, formentlig mens de sov, i en lille lejlighed på Christian Paulsens Vej.

Seks mænd, de fem med relation til Bandidos, sidder varetægtsfængslet for trippel-drabet, men nægter.

Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november. (Privatfotos) 112 - 29. feb. 2016 - kl. 20:35 Tiltalt i våbensag efter trippel-drabet blev forsøgt dræbt

Habibullah Rahimi afsonede en længere voldsdom i Statsfængslet Østjylland, da han juleaften sidste år via telefon instruerede flere kammerater i at hente riflen og ammunitionen på Frederiksberg, hvorefter våbnet blev skjult under et halvtag hos en 18-årig medtiltalts forældre i Vanløse.

Riflen blev fundet af politiet og beslaglagt den 28. december.

Politiets tese: Hævn-aktion
Ved dommen over Habibullah Rahimi lagde retten vægt på, at han blev anset som 'bagmand' til våben-anskaffelsen, at det skete, mens han sad i fængsel, og at han tidligere er dømt for våbenbesiddelse.

- I alle sager, hvor der er faldet tilståelser, er der givet rabat i straffene, fordi de tiltalte har erkendt. Men alligevel er der tale om ganske strenge straffe, siger special-anklager ved Københavns politi Jakob Buch-Jepsen.

- Det er vores tese, at disse våben skulle bruges til en hævn-aktion for de tre drab, siger Jakob Buch-Jepsen.

artiklen fortsætter under billedet

En kaliber 38 revolver, enten en US-REVOLVER eller Iver Johnsons Arms, blev brugt som det ene af de to skydevåben ved trippel-drabet.
En kaliber 38 revolver, enten en US-REVOLVER eller Iver Johnsons Arms, blev brugt som det ene af de to skydevåben ved trippel-drabet.

Bygen af tilståelsessager i våben-sagen begyndte den 20. april, hvor en 28-årig fik et år og tre måneders fængsel finansierede købet af en ni mm. pistol med 15.000 kr.

Samme dag fik en 23-årig et år og 10 måneders fængsel for at have prøveskudt en 7.65 mm. pistol i Rødovre.

Den 29. april faldt to domme:

En 20-årig, der anses som en af lederne i 'Vanløse-grupperingen' fik et år og ni måneders fængsel for at have dirigeret en våben-handel over telefon fra fængslet, hvor han afsonede.

En pistol og ammunition blev hentet hos en person på Odense Banegård og transporteret til København, hvor den 17-årige våben-kurér blev anholdt i et intercity-tog ved Valby Station med pistolen.

En 30-årig fik et år og seks måneders fængsel for at have overdraget pistolen til kuréren på Odense Banegård.

Den 25. maj fik den 17-årige et år og fire måneders fængsel for at have transporteret pistolen fra Odense til København.

1 af 2 Politiet efterlyste oplysninger om to revolvere af en type, der menes brugt som det ene af to våben til trippel-drabet på Frederiksberg. Revolveren er med stor sandsynlighed enten af mærket US-REVOLVER eller Iver Johnsons Arms.
2 af 2 Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november sidste år. (Privatfoto)