10 indbrud på 11 år: Denne gang skar tyvene sig gennem taget

To rumænske mænd blev natten til onsdag anholdt på fersk gerning, netop som de havde brudt ind i Dagli-Brugsen i Sørbymagle

Dagli'Brugsen i Sørbymagle er kun 11 år gammel, men har haft indbrud 10 gange. (Foto: Dagli'Brugsen)
Dagli'Brugsen i Sørbymagle er kun 11 år gammel, men har haft indbrud 10 gange. (Foto: Dagli'Brugsen)

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Brugsuddeler Flemming Højland aner ikke sine levende råd, efter at han i nat havde indbrud for tiende gang på blot 11 år i Dagli'Brugsen i Sørbymagle.

Denne gang splittede tyvene dele af taget ad i forsøget på at komme ind til skabet med tobak i forretningen. Men igen lykkedes det ikke tyvene at få så meget som en pakke Marlboro Light lempet ud, før alarmsystemet blev aktiveret og en vægter hurtigt efter troppede op på adressen.

- Det er da irriterende. Der må jo blandt tyveknægte være en tro på, at det kan lade sig gøre, siger Flemming Højland til Ekstra Bladet.

Han blev vækket klokken et i nat. Og da han ankom til forretningen kunne han konstatere, at der var fjernet tegl på taget.

- Så har de skåret lægter over og jokket gipsplader væk. Der er nu to store huller, som jeg har haft et specialfirma ude og afdække i nat. Senere i dag kommer en tømrer og reparerer taget, siger uddeleren videre.

Fremstilles i grundlovsforhør
De to mænd viste sig at være rumænere på 27 og 33. De er blevet anholdt og fremstilles klokken 14 i grundlovsforhør ved Retten i Næstved. Her vil kravet fra anklager Iben Grønbæk være, at de skal udvises.

- Vi har ikke fundet nogen tyvekoster hos dem, siger Iben Grønbæk fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

På grund af de mange indbrud - det seneste skete for et halvt år siden - har Dagli'Brugsen i Sørbymagle gjort en del ud af sikkerheden. Der er ansat et vægterfirma, som reagerer hurtigt, når alarmen går.

- Og så har vi sat en del overvågning op. Vi har muret to store døre til og har sat en kæmpe ståldør i. Men tyvene finder tilsyneladende andre veje, erklærer Flemming Højland.

Giver utryghed
Det bliver forsikringsselskabet, der igen må betale for ødelæggelserne i forretningen, og heldigvis har Flemming Højland et imødekommende forsikringsselskab. Men indbruddene gør også kunder og ansatte usikre, fortæller han.

- Det er et irritationsmoment uden lige. Og hen ad vejen giver det også en anelse utryghed. Det gør det. Selvfølgelig vænner man sig til dels til det, men det bliver aldrig en vane. Det er primært vores tobaksskab, de går efter. Flere gange er det ikke lykkedes at få hul på det, og det kan vi tilskrive vores effektive alarmsystem, siger uddeleren.

Sørbymagle ligger cirka 10 kilometer sydøst for Slagelse på landevejen mod Næstved.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere