10 procent af canadisk by udbrændt

Skovbrandene i Canada har ikke været så ødelæggende, som myndighederne først troede

Se mere om den enorme brand her. (Video: AP)

90 procent af byen Fort McMurray er stadig intakt, selv om en række skovbrande har raseret området omkring byen i den canadiske provins Alberta. Det siger provinsens politiske overhoved Rachel Notley mandag ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det var et mirakel, at vi fik befolkningen ud i sikkerhed, siger Rachel Notley på et pressemøde.

- Lige så mirakuløst er det, at den hurtige reaktion og det hårde arbejde fra redningsarbejderne har betydet, at 90 procent af byen Fort McMurray stadig står, siger hun.

112 - 7. maj. 2016 - kl. 11:50 Fire gange Bornholms størrelse i aften: Canadisk monsterbrand breder sig

Det lokale brandvæsen siger dog, at de titusinder af mennesker, der er blevet evakueret, må vente flere uger med at vende hjem.

Rachel Notleys kommentar kommer, efter at myndighederne har kastet et blik på skaderne efter de voldsomme brande, der tvang omkring 100.000 mennesker til at flygte fra deres hjem.

Der venter stadig myndighederne et omfattende arbejde, før vand, elektricitet og gas fungerer, oplyser brandchef Darby Allen ifølge AFP.

- Hvis den brand havde fået fat i byens centrum, så havde vi mistet hele området derinde, siger han.

Se også: Regn og køligt vejr lægger en dæmper på brand i Canada

Flammehavet har ødelagt omkring 200 bygninger i byen, siden branden for alvor tog fat i skovområdet vest for Fort McMurray. Men ifølge Rachel Notley er både skolerne og byens hospital i god stand.

- Det er kun få dage siden, at byen var omringet af et hav af flammer. Det var overvældende. Heldigvis er store dele af byen uberørt, siger hun.

På trods af de gode nyheder fortsætter ilden med at rasere området øst for byen. Her har den raseret mere end 200.000 hektar skov, oplyser de lokale myndigheder.

I alt har 700 brandmænd kæmpet mod de ødelæggende flammer. De har blandt andet brugt 20 helikoptere og 27 slukningsfly.

Hjem og biler er brændt fuldstændigt ud. Her ses en lille havenisse dækket i røg og aske. Der findes i virkeligheden meget få billeder fra de udbrændte områder, da myndighederne genner alle væk fra de farlige steder (Polfoto) Krig & katastrofer - 8. maj. 2016 - kl. 12:42 Fylder en tredjedel af Fyn: Skovbrand kan hærge i måneder

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere