100 danskere evakueret: Brand var menneskeskabt

Branden slugte en hel bygning på den lejrskole, hvor 97 danske elever og tre lærere opholdt sig mandag aften

(TV: Truls Holter)

97 elever og tre lærere fra Danmark måtte sent mandag aften evakueres fra en altædende brand på en lejrskole i den norske by Valdres 260 kilometer nordvest fra Oslo.

Nu viser det sig, at branden efter alt at dømme var menneskeskabt. Det vides dog ikke, om den var påsat med vilje eller skabt ved et uheld. Det fortæller politiadvokat Julie Dalsveen fra Vestoppland Politidistrikt til VG.

- Vi ønsker nu at opklare, om der er sket en strafbar handling. En person er afhørt som mistænkt, siger politiadvokaten.

Det er endnu uvist, om den mistænkte er norsk eller dansk.

- Vi ønsker ikke at gå ud med flere informationer af hensyn til opklaringen, siger Julie Dalsveen.

(Foto: Truls Holter) 112 - 17. mar. 2015 - kl. 09:58 TV: Lejrskole-brand: Dramatisk oplevelse

Sprang ud ad vinduer
Politiet fik anmeldelsen omkring klokken 23 mandag aften. Der opholdt sig 67 danskere i den bygning, hvor branden startede og hurtigt spredte sig, og nogle af personerne måtte flygte ud ad vinduerne for at redde sig ud.

Derfor har det også været rigtig svært for pårørende at komme i kontakt med eleverne og lærerne. Mange af dem nåede simpelthen ikke at få sine ting og telefoner med ud fra den brændende bygning.

Eleverne og lærerne blev evakueret og genhuset i en anden fjeldstue nogle kilometer fra lejrskolen.

Med bus hjem
11 personer måtte køres til det nærmeste sygehus for røgforgiftning, men alle 100 danskere var i aftes klar til at tage med en bus hjem til København, hvor skolen, de er tilknyttet, ligger.

Skolen er Paul Petersens Idrætsinstitut. Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra skolen, men uden held. I en opdatering på deres Facebookprofil skriver de dog:

-  Vi bliver rådgivet af de bedste krisepsykologer i Danmark. Der er lagt en helt klar plan for, hvad der kommer til at ske i den kommende tid. Vi er alle meget berørte af situationen, og det vigtigste er nu, at vi står sammen. Alle er i god behold, skriver skolen.

 

 

 

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere