1000 opkald fra utrygge borgere

Det var en usædvanlig travl søndag for Hovedstadens Beredskab, da København stod i flammer

Der har været optøjer og brand flere steder i København natten til mandag. Få et overblik over sagen her. Video: Local Eyes, Steven Knap/Byrd, Rasmus Flindt, Jonas Olufson. Producer: Martin Lorentsen

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

I takt med, at urolighederne på Nørrebro udviklede sig i løbet af søndagen, blev det nødvendigt at indkalde ekstra mandskab til alarmcentralen i København.

Det oplyser den presseansvarlige for Hovedstadens Beredskab, Tim Ole Simonsen, til Ekstra Bladet.

- Vi har haft omkring tre-fire gange så mange opkald fra utrygge borgere, som vi plejer på en almindelig søndag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sådan så det ud, da Nørrebro søndag aften stod i flammer. Foto: Mogens Flindt
Sådan så det ud, da Nørrebro søndag aften stod i flammer. Foto: Mogens Flindt
 

På Twitter beskriver Hovedstadens Beredskab søndagen som et usædvanligt travlt vagtdøgn, og foruden 1000 opkald fra utrygge borgere kunne de mandag konstatere, at de havde haft 90 brandudrykninger, hvoraf omkring 70 af disse relaterede sig til urolighederne i København.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

- Det var primært biler, containere og bål, der var sat i gaden, som vi rykkede ud til. Vi har haft to brande, der havde et større omfang. Vi havde en carport med en del biler indeni, som blev sat i brand, og så var vi også ude til en voldsom brand i et containerskur, fortæller Tim Ole Sørensen.

Hvorvidt disse brande var direkte relateret til urolighederne i forbindelse med Rasmus Paludans demonstration tør den presseansvarlige ikke udtale sig om. Det er Københavns Politi, der efterforsker sagen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Her er det en bus på Hvidkildevej, der er sat ild til. Foto: Mogens Flindt
Her er det en bus på Hvidkildevej, der er sat ild til. Foto: Mogens Flindt
 

23 anholdt
I alt er 23 personer blevet anholdt i forbindelse med de voldsomme uroligheder i det indre København og ved Christiania sent søndag aften, oplyser vicepolitiinspektør Allan Wadsworth-Hansen til Ekstra Bladet.

- Personer er sigtet for en lang række forskellige lovovertrædelser. De går fra vold mod tjenestemand til ildspåsættelse, og at man ikke har efterkommet politiets henstillinger, siger vicepolitiinspektøren.

Seks af personerne ventes at blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af mandagen. Vicepolitiinspektøren oplyser samtidig, at der mandag morgen igen ånder fred og ro i de københavnske gader.

Balladen fortsatte senere på aftenen på Christiania. Foto: Mogens Flindt
Balladen fortsatte senere på aftenen på Christiania. Foto: Mogens Flindt

Sådan så det ud, da bilen blev kørt væk. Foto: Kenneth Meyer 112 Bil eksploderede få meter fra politiet

Her følte de civile betjente sig så pressede, at de trak deres tjenestevåben. Foto: Brian Berg/Ritzau Scanpix 112 Betjente følte sig truet: Trak våben på Nørrebro

Sådan så det ud, da bilen blev kørt væk. Foto: Kenneth Meyer 112 Min bil er eksploderet: - Hvad foregår der?