11 anholdte, 90 narkosager og en voldtægt: Her er politiets status over karneval

Dagen derpå har politiet gjort sagerne op efter lørdagens karneval i Aalborg, hvor 85.000 mennesker deltog alene i optoget

- Set i forhold til, at der har været 85.000 personer samlet på et meget lille geografisk område, er det heldigvis få sager, siger vagtchefen hos Nordjyllands Politi efter lørdagens karneval i Aalborg. Foto: Anders Brohus
- Set i forhold til, at der har været 85.000 personer samlet på et meget lille geografisk område, er det heldigvis få sager, siger vagtchefen hos Nordjyllands Politi efter lørdagens karneval i Aalborg. Foto: Anders Brohus

Nordeuropas største karneval samlede lørdag 85.000 feststemte mennesker, der først deltog i et optog gennem Aalborgs gader og efterfølgende festede i Kildeparken.

Politiet var massivt tilstede, og indførte blandt andet en midlertidig videoovervågningszone, ligesom de også havde en helikopter i luften.

Nu har politiet gjort sagerne op, og 11 personer er blevet anholdt. Af de 11 er der fem der er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og seks personer er sigtet for vold.

25 andre karnevalsgæster var noget heldigere, og slap for at blive anholdt, da de fik skrevet en sag vedrørende overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Derudover var der 90 sager om besiddelse af euforiserende stoffer.

Stille og roligt karneval
Selvom det måske kan lyde af meget, har politiet langt fra haft travlt, når man tænker på arrangementets størrelse. Det fortæller vagtchef hos Nordjyllands Politi Poul Fastergaard.

- Det har været meget stille og roligt, og karnevalet har været rigtigt godt afviklet. Set i forhold til, at der har været 85.000 personer samlet på et meget lille geografisk område, er det heldigvis ret få sager, siger han.

- Når der er så mange mennesker samlet, vil der altid være små sager med fulde folk eller narko, uddyber vagtchefen.

- To sager for meget
Dette års karneval har dog været præget af to alvorlige episoder, en voldtægt og en alvorlig voldssag.

- Det er to sager for meget. For selvom karnevalet i år generelt ikke har være skæmmet af store, voldsomme sager, så har de har to sager naturligvis været meget alvorligt for dem, der har været involveret i det, siger Poul Fastergaard.

Voldtægten er begået i forbindelse med karnevalet og der er ikke anholdt nogen gerningsmænd, mens der i voldssagen er sigtet en 22-årig mand.

112 - 26. maj. 2019 - kl. 13:28 22-årig fængslet for at stikke karnevalsgæst i halsen

Overfaldet på den unge mand skete lige uden for Kildeparken. Video: Local Eyes.

Skærm

Hent flere
Hent flere