12-årig reddet fra at drukne: Her falder hun i havnen

Det var ganske dramatisk, da en 12-årig pige faldt i havnebassinet i Nykøbing Falster, viser video, som hendes veninde var ved at optage

(Video: Privatoptagelser)

Mens dagens helt, den 26-årige Besart Ujkani, har høstet anerkendelse for sin indsats, da han lørdag klokken 13.34 sprang i havnen i Nykøbing Falster og reddede en 12-årig pige fra at drukne, så er gruppen af piger, der alle går i 5. klasse på Lindeskovskolen i byen, og som egentlig skulle i biografen, ved at bearbejde det chok, som de fik, da det pludselig gik galt.

Det fortæller Pernilla Adelson til Ekstra Bladet.

Hun er mor til 11-årige Emilia, som er pigen, der førte mobilkameraet, da pigerne ville optage en video om venskab, der efter planen skulle have været lagt på youtube i en gruppe med såkaldte video-logs, som pigerne har sammen.

Pernilla Adelson synes, det er vigtigt at vise, hvad der faktisk foregik. Også så andre forældre kan tale med deres børn om, at det måske ikke er så god en idé at få alt til at virke så interessant som muligt i de populære videofilm, som børn og unge optager af hinanden.

- Det er da noget, som gør, at man lige tænker, hvad Søren var det, der skete, siger Pernilla Adelson til Ekstra Bladet.

Det var på dette sted, at dagens helt - Besart Ujkani - sprang i vandet. Den 12-årig pige lå og kæmpede for at holde sit hoved over vandet på den modsatte side. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 30. jan. 2016 - kl. 17:51 Kom til Danmark som flygtning - Nu har Besart reddet pige fra druknedød

Snubler og falder i
På videoen, som hun har sendt til Ekstra Bladet, og som - hun har aftalt med sin datter - gerne må vises, ser man Emilia lægge op til, at veninderne skal filmes, netop som de står ved havnebassinet og venter på at skulle i biografen.

- De andre står så ved kanten ud mod vandet og venter på, at jeg skal komme og filme dem. De er ved at få det til at se ud som om, at de er ved at falde i vandet, siger Emilia til Ekstra Bladet.

Inden hun når så langt, kan man på videoen høre høje skrig, idet hendes 12-årige veninde falder i vandet.

- Hun ramte sådan en forhøjning i træ med sin ene fod og faldt, siger Emilia.

Senere ser man på videoen, at 26-årige Besart Ujkani kommer svømmende med den 12-årige pige foran sig hen mod et sted i havnebassinet, hvor det er til at komme op. Men Emilia vælger at afbryde optagelserne, da en kvinde råber til hende, at det ikke er pænt at stå at filme.

- Men jeg havde jo kameraet tændt hele tiden. Også inden hun falder i, siger Emilia, som også selv tænkte på at springe i vandet for at hjælpe sin veninde. Men så langt nåede hun ikke, inden Besart Ujkani sprang i fra modsatte side.

- Jeg har talt med min datter om, at det var meget godt, at hun ikke også sprang i. Så ville der pludselig være to børn i vandet, og det ville måske have været endnu værre, siger Pernilla Adelson.

Biografen, som ligger i bygningen til venstre, ligger klos op af havnen. (Foto: Google Maps/Streetview) 112 - 30. jan. 2016 - kl. 14:21 26-årig er dagens helt: Reddede 12-årig op af iskold havn

Nåede i biografen
Den 12-årige pige blev kørt på sygehuset til tjek for chok og underafkøling, men hun er nu til aften hjemme igen. Og hun har det efter Ekstra Bladets oplysninger fint.

- En af de andre veninder er hos hende, siger Emilia.

Gruppen af piger nåede - med undtagelse af den 12-årige - i biografen. Personalet i biografen var så flinke at udsætte filmen i nogle minutter, så de alle kunne nå at se filmen fra start.

Ekstra Bladet har telefonisk forsøgt at få forbindelse med den 12-årige piges familie, men familien er endnu ikke vendt tilbage.

Mød dagens helt Besart Ujkani. Han sprang i havnebassinet i Nykøbing Falster, da en 12-årig pige var faldet i det iskolde vand. (Video: Per Rasmussen)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere