13-årig armbrøstgalning: - Jeg er nødt til at dræbe flere

Havde angiveligt lavet våben af kuglepenne og forberedt dødsliste over 25 lærere, fortæller skolekammerater, som slog planlagt massakre hen som en joke

(Video: AP)

- Jeg er nødt til at dræbe flere.

Sådan lød det ifølge flere vidner, da en kun 13-årig skoleknægt var i gang med det, som tilsyneladende var planlagt som en ren massakre på Joan Fuster-gymnasiet i Barcelona.

Eleven, som spanske medier omtaler med initialerne M.P.C. nåede at dræbe en lærer og såre fire andre, men havde ifølge den spanske avis El Mundo en liste med navne på lærere, han ville dræbe.

Se også: Elev dræber lærer med armbrøst Eleven var bevæbnet med en armbrøst, som angiveligt var hjemmelavet - blandt andet af kuglepenne -, en kniv og brandbar væske.

Ifølge de første meldinger dræbte den 13-årige dreng den 35-årige lærer, Abel Martínez Oliva, med armbrøsten, men nu lyder det i en række spanske medier, at han tog livet af sit offer ved at jage en kniv i brystet på ham. Obduktionsrapporten er dog endnu ikke blevet offentliggjort.

Se også: Elev dræber lærer med armbrøst

Skolekammerater fortæller ovenpå tragedien, som i går ramte Joan Fuster-gymnasiet i bydelen La Sagrera i den catalanske hovedstad, at skoledrengen allerede i sidste uge havde fortalt sine kammerater om sine blodige planer. Han havde endog en liste med 25 navne på lærere, som han ville slå ihjel.

Artiklen fortsætter under billedet...

Den 13-årige elev fortalte allerede i sidste uge, at han ville slå lærere ihjel. (Foto: AP)
Den 13-årige elev fortalte allerede i sidste uge, at han ville slå lærere ihjel. (Foto: AP)
 

Skolekammeraterne slog det dog hen som en joke.

El Mundo beskriver, hvordan den 13-årige på den skæbnesvangre dag kom for sent i skole og bankede på døren til et klasseværelse, hvor en kvindelig lærer underviste i spansk.

Da hun åbnede døren affyrede eleven sit hjemmelavede våben mod lærerens ansigt. Ifølge øjenvidner forsøgte drengen igen at angribe læreren, som havde fået forskellige skader i ansigtet og nu lå på gulvet, med en kniv.

Da hendes datter, der også går i klassen, ville hjælpe sin sårede mor, affyrede den 13-årige også skud mod hende og ramte hende i benet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Barcelona er ramt af sorg ovenpå skyderiet. (Foto: AP)
Barcelona er ramt af sorg ovenpå skyderiet. (Foto: AP)
 

En lærer fra en nærliggende klasse havde hørt skrig og nærmede sig klasseværelset. Ved lærerens ankomst lykkedes det den 13-årige at affyre et skud mod brystet, som dræbte læreren. Der er ifølge El Mundo tale om en vikar, som kun skulle undervise på gymnasiet i nogle få uger.

Ifølge El Mundos kilder fortsatte den skydegale elev herefter til en anden klasse, hvor han overfaldt en elev med en kniv.

På et tidspunkt begyndte skoledrengen at gøre klar til en molotov-cocktail, som han havde medbragt brandbar væske til, i en en ølflaske.

Mens der herskede totalt kaos og panik på skolen lykkedes det en lærer at berolige den 13-årige dreng og tilbageholde ham, indtil politiet nåede frem og pågreb ham.

Ifølge El Mundo blev drengen dog ved med at gentage, at han var nødt til at dræbe flere mennesker.

Artiklen fortsætter under  billedet...

Elever trøster hinanden efter tragedien. (Foto: AP)
Elever trøster hinanden efter tragedien. (Foto: AP)
 

Efter skyderiet blev alle elever evakueret i deres klasser, og skolen blev minutiøst gennemgået for eventuelt skjulte sprængladninger.

Tragedien ramte gymnasiet på årsdagen for massakren Columbine High School for 16 år siden, hvor Eric Harris og Dylan Klebold med skarpladte våben og biler fyldt med sprængstof forvandlede deres gymnasium til et blodbad, som kostede 15 mennesker livet.

Den 13-årige morder er under den kriminelle lavalder, som i Spanien lyder på 14 år.

1 af 6 (Foto: AP)
2 af 6 (Foto: AP)
3 af 6 (Foto: AP)
4 af 6 (Foto: AP)
5 af 6 (Foto: AP)
6 af 6 Tragedien ramte Joan Fuster-gymnasiet på årsdagen for massakren Columbine High School for 16 år siden, hvor Eric Harris og Dylan Klebold med skarpladte våben og biler fyldt med sprængstof forvandlede deres gymnasium til et blodbad, som kostede 15 mennesker livet. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere