13-årig dreng angreb kvinde med kniv: Jesper holdt gerningsmand fanget

En 59-årig kvinde blev mandag formiddag overfaldet med en kniv på et offentligt toilet i Bogense. 25-årige Jesper Schwaner hjalp med at holde gerningsmanden indespærret, ind til politiet dukkede op

Det var på dette toilet ved rutebilstationen i Bogense, at en 13-årig dreng overfaldt en 59-årig kvinde med en kniv. Foto: Ole Frederiksen
Det var på dette toilet ved rutebilstationen i Bogense, at en 13-årig dreng overfaldt en 59-årig kvinde med en kniv. Foto: Ole Frederiksen

Bussen er egentlig ved at lukke dørene og forlade rutebilstationen i Bogense, da chaufføren og to passagerer pludselig hører en kvinde ude på gaden råbe 'hjælp mig, hjælp mig!'

De ser, at kvindens hånd bløder kraftigt og skynder sig over til hende.

- Hun er helt hysterisk, og det ser voldsomt ud med hendes hånd. Hun fortæller, at der er en fyr inde på toilettet, der vil gøre hende ondt, siger 25-årige Jesper Schwaner til Ekstra Bladet.

- Kvinden har fået nogle stiksår i knoerne, nogle overfladiske og andre dybe, og hun virker meget chokeret. Hun fortæller, at drengen havde råbt, at hun var gået ud på det forkerte toilet. Men det var hun ikke, det var ham, der var gået forkert, fortæller Jesper Schwaner.

Mens Jesper Schwaner står sammen med den chokerede kvinde, går medpassageren ind på toilettet for at se, om der er nogen. Han får intet svar, men kan høre nogen sidde og skratte med noget.

- Han skynder sig ud til os igen, og så bliver vi enige om at holde døren lukket og spærre vedkommende inde, til politiet dukker op, fortæller Jesper Schwaner.

Stormer toilettet
Mens den 59-årige kvinde bliver behandlet af en ambulance på stedet, gør de to passagerer, hvad de kan for at holde dørhåndtaget i spænd.

- Vi ved jo ikke, om det er en lille splejs eller en halvvoksen mand, der vil ud og angribe os, fortæller Jesper Schwaner.

Da politiet ankommer, stormer de toilettet og lægger gerningsmanden i håndjern.

- Og så ser vi, at det er en ganske almindelig dreng med langt, blondt hår og lasede cowboybukser og en skovmandsskjorte, husker Jesper Schwaner.

'Det er surrealistisk'
Fyns Politi får anmeldelsen klokken 12:20, og selvom det er flere timer siden, at den voldsomme episode fandt sted, sidder oplevelsen stadig i Jesper Schwaner.

- Det er lidt surrealistisk at have været vidne til. Vi anede jo ikke, hvem der gemte sig derinde, fortæller han.

Se også: 13-årig overfalder 59-årig kvinde med kniv

Ekstra Bladet har været i kontakt med Fyns Politi, der bekræfter overfaldet og oplyser, at den 59-årige kvinde og den 13-årige dreng ikke kendte hinanden i forvejen.

- Det virker noget umotiveret. Men vi har fået nogle divergerende forklaringer, så vi kender ikke motivet endnu, fortæller vagtchefen.

Kvinden blev efterfølgende kørt til hospitalet for yderligere undersøgelser, mens han skal afhøres. Herfra vil sagen blive overdraget til de sociale myndigheder.

Er drengen kendt af politiet i forvejen?

- Det vil jeg ikke udtale mig om, siger Asbjørn Larsen.

Ifølge Fyens Politi tyder intet på, at drengen var påvirket af hverken alkohol eller stoffer.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere