13-årig løj om voldtægt

Til gengæld er en 17-årig mand sigtet for at have haft samleje med den 13-årige pige

13-årig pige fortalte politiet, at hun blev voldtaget på en skovsti. I virkeligheden foregik det frivillige samleje med en 17-årig mand i en lejlighed, siger politiet nu. (Googlemaps)
13-årig pige fortalte politiet, at hun blev voldtaget på en skovsti. I virkeligheden foregik det frivillige samleje med en 17-årig mand i en lejlighed, siger politiet nu. (Googlemaps)

Ved du noget om sagen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst).

Det var ikke voldtægt, men et frivilligt samleje, der foregik mellem en 13-årig pige og en 17-årig dreng i slutningen af august i Skælskør.

Det slår politiet nu fast, efter at de 3. september gik ud med en særdeles detaljeret efterlysning efter den formodede voldtægtsforbryder.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyste efter voldtægtsanmeldelsen 30. august gerningsmanden i pressen, og den store jagt gik ind efter en rødhåret mand på omkring 20 år med fuldskæg, som ifølge pigen skulle have voldtaget hende på naturstien Fodsporet ved Skælskør.

Se også: 13-årig pige: Jeg blev voldtaget ved Skælskør

Ikke kærester
Efterforskningen har dog påvist, at der ikke var tale om tvang, men at de to frivilligt havde sex - ikke på en skovsti, men i en lejlighed.

- Der har været tale om et frivilligt møde mellem de to, og den 13-årige har nok ikke været helt klar over, hvad hun er gået ind til, så hun har følt, at hun var nødt til at gøre noget, siger Allan Holm, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ekstra Bladet.

De to var ikke kærester, men havde et perifert forhold.

Selv om politiet nu frikender den 17-årige for voldtægt, kan han se frem til et retsligt efterspil.

Han er nu sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at have samleje med en mindreårig.

Se også: 13-årig om sex-forbryder: Han havde rødt hår og fuldskæg

Allan Holm fortæller, at det var ved afhøringer af de to involverede, at man fandt frem til, at der ikke var tale om en voldtægt.

Bliver ikke straffet for falsk anmeldelse
For den 13-årige får den falske anmeldelse af voldtægt ikke nogen strafferetslige konsekvenser.

- Det kommer ikke umiddelbart til at betyde noget for hende. Hun er under den kriminelle lavalder, så der bliver ikke noget strafferetsligt efterspil. Der bliver en opfølgning fra de sociale myndigheder, som i øvrigt har været involveret fra starten, siger han til Ekstra Bladet.

Allan Holm fastholder, at politiet var nødt til at tage anmeldelsen af den påståede voldtægt alvorligt:

- Det er jo trist, at det når at blive blæst ud i medierne på den måde, når der er tale om en falsk anmeldelse af voldtægt. Men vi bliver nødt til at afdække objektivt, hvad der er foregået.

Signalementet af gerningsmanden, som politiet gik ud med, da man stadig efterforskede den påståede voldtægt, passer ikke på den 17-årige, som altså ikke er rødhåret og har fuldskæg.

- Kan man forestille sig, at den 17-årige ikke har vidst, at pigen var 13 år?

- Jeg kan ikke det konkret, men vi har bevis for, at han var vidende om, at hun var mindreårig.

Ved du noget om sagen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst).