13 børn udsat for tortur: Nu erkender forældrene

13 børn levede under forfærdelige forhold i et isoleret hjem i Californien. Nu har forældrene erkendt tortur

Turpin-parret er blev kendt over hele verden for sagen om groft misbrug af deres 13 børn gennem en længere årrække. Foto: Riverside County Sheriff's Department/ AP
Turpin-parret er blev kendt over hele verden for sagen om groft misbrug af deres 13 børn gennem en længere årrække. Foto: Riverside County Sheriff's Department/ AP

En mor og en far fra Californien, der blandt andet lænkede flere af deres 13 børn fast til senge og sultede dem, har fredag erklæret sig skyldige i tortur og andre former for misbrug af børnene. 

Sagen er flere steder blevet døbt 'house of horrors' (rædslernes hus, red.).

David og Louise Turpin erklærede sig skyldige i 14 tiltalepunkter, der inkluderer misbrug af mindreårige og voksne børn og frihedsberøvelse.

Ifølge nyhedsbureauet AFP erklærede det californiske par sig skyldigt i at have tortureret 12 af deres 13 børn.

Strafudmålingen ventes den 19. april senere i år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Allen Turpin og konen Louise Anna Turpin i retten i Riverside i delstaten Californien, hvor de er anklaget for massiv misbrug af deres 13 børn. Foto: Frederic J. Brown/AP
Allen Turpin og konen Louise Anna Turpin i retten i Riverside i delstaten Californien, hvor de er anklaget for massiv misbrug af deres 13 børn. Foto: Frederic J. Brown/AP

Datter alarmerede politi
Parret blev anholdt tilbage i januar 2018, da dets 17-årige datter ringede til politiet efter at være flygtet fra familiens hjem sydøst for Los Angeles.

Børnene, der var mellem to og 29 år gamle på daværende tidspunkt, var særdeles undervægtige og havde ikke været i bad i månedsvis. Hjemmet lugtede voldsomt af menneskelige efterladenskaber.

Ifølge efterforskerne var flere af børnene stoppet med at vokse. Børnene beskrev også, hvordan de var blevet slået, sultet og sat ind i bure.

Børnene levede så isoleret i deres hjem, at nogle af dem end ikke var klar over politiets rolle, da det dukkede op hos dem. 

To piger på 11 og 14 år var blevet løsladt fra deres lænker, kort før politiet ankom til hjemmet. En 22-årig søn var dog fortsat lænket.

Den unge mand sagde til en politibetjent, at han og hans søskende var mistænkt for at stjæle mad og for at være respektløse.

Tidligere var han blevet bundet med reb, men da han lærte at vriste sig fri fra dem, var forældrene gået over til mere kraftige lænker. Dem var han blevet lagt i flere gange i en periode på seks år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

På billedet ses Turpin-parret med hele børneflokken, som ifølge deres farmor altid gik ens klædt. Foto: REX
På billedet ses Turpin-parret med hele børneflokken, som ifølge deres farmor altid gik ens klædt. Foto: REX

Ingen fattede mistanke
Det er tidligere kommet frem, at familien ikke før anholdelsen i 2018 var i politiets eller myndighedernes søgelys.

Selv ikke familiens nærmeste har hævdet, at de aldrig har fattet mistanke til de grusomme forhold, som børnene levede under.

Søskendeflokkens farmor har fortalt det amerikanske medie NBC News, at de 13 børn altid gik klædt ens og på række efter alder, når de forlod huset. På overfladen virkede det hel normalt, hævede hun:

- De var akkurat ligesom enhver anden familie, og de havde så gode forhold til hinanden. Det er ikke bare noget, jeg finder på. De her børn var virkelig fantastiske og ville altid sige 'søde' til hinanden. Vi blev altid helt overrasket over, hvor høflige de var, fortæller Betty Turpin.

Også Louise Ann Turpins søster har i tiden efter de grufulde afsløringer om omfattende misbrug fortalt, at hun er dybt overrasket over sandheden, som hun troede var ganske anderledes:

- Vi troede altid, at de levede det perfekte liv. Hun ville fortælle os, at de tog på ture til Disneyland og Las Vegas hele tiden, siger Teresa Robinette.

Læs mere om den rystende sag her

David og Louise Turpin bliver fremstillet i retten i Riverside, Californien. Foto: AP 112 Forældre står til 94 års fængsel: 'Købte mad til sig selv, men ikke til børnene'  

Når den store familie en sjælden gang var på udflugt, var alle børnene iklædt ens tøj. Ingen havde dog mistanke om den grufulde virkelighed, børnene gennemlevede. Foto: All Over Press 112 'Groft misbrug': Politiet giver nye rystende detaljer om indespærrede børn  

Turpin-parret har udsat deres 13 børn for hårde fysiske overgreb Foto: Riverside County Sheriff's Department via AP Samfund Nye grufulde oplysninger om de 13 indespærrede børn  

Hele tre gange blev David og Louise Turpin viet af en præst klædt ud som Elvis Presley. Foto: AP 112 Forældre til 13 vanrøgtede børn: Blev gift af 'Elvis' tre gange  

Foto: All Over Press 112 13 børn holdt indespærret og lænket: Nu taler deres farmor

112 Politi: Mor til 13 indespærrede børn var overrasket