14-årige Victor handlede hurtigt: Reddede 11-årig fra druknedøden

Den kun 14-årige dreng reagerede hurtigt, da han så den 11-årige Asger Storm Skovbak ligge livløs på bunden af et svømmebassin

Se video fra den dramatiske aften her (Video: René Schütze)

Victor Rømer Isaksen er hjælpetræner i Frederikshavn Svømmehal. Han reddede i tirsdags den 11-årige Asger Storm Skovbak, da han blev fundet livløs på bunden af et svømmebassin.

- Vi er i gang med at lave et dyk, hvor vi ser, hvor langt ud de kan svømme under vandet. Det er noget, som vi har gjort mange gange, siger den 14-årige dreng til Ekstra Bladet.

Victor Rømer Isaksen er i vandet med børnene, da de træner. Han tager selv et dyk for at vise dem, hvordan man skal gøre.

Men en meter fra kanten ser han en skikkelse ligge nede på bunden.

- Jeg tænker først, at det er en drøm, så jeg kommer op på kanten for at spørge, om nogle af de andre børn, der ligger nede og øver sig i at holde vejret. Det er det ikke, også dykker jeg, siger den 14-årige dreng til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Jeg mærker ikke presset i mine øre. Han skal bare op. Han ligger på siden og er helt slap. Da jeg kommer op med ham, får vi ham op på kanten.

Den 11-årige dreng ligger fire meter nede på bunden.

Victor Rømer Isaksen, der reddede Asger op: - Jeg er bare så glad for, at jeg var der. Foto: René Schütze
Victor Rømer Isaksen, der reddede Asger op: - Jeg er bare så glad for, at jeg var der. Foto: René Schütze
 

Genoplivet
Asger Skobak får hjertemassage af en livredderne. De får liv i ham, og han bliver kørt til Aalborg Sygehus.

- Mens de giver førstehjælp går jeg væk. Jeg vil ikke se, hvis han ikke vågner op, og jeg vil ikke være i vejen. Heldigvis får jeg hurtigt at vide, at han trækker vejret, siger den 14-årige dreng.

Alligevel går han i nogle timer, hvor han er meget chokeret og nervøs for, hvordan den 11-årige dreng har det.

- Min første tanke var, at han var død. Så jeg blev jo bare så glad for at høre, at han var vågen og kunne snakke, siger han.

Asger har i nogle dage været indlagt på sygehuset, hvor han har fået ilt og antibiotika. Han er i dag udskrevet og er hjemme i Frederikshavn.

Mirakel-drengen 11-årige Asger overlevede en drukneulykke. Om nogle dage skal han svømme igen. Og det bekymrer ham ikke spor. Foto: René Schütze
Mirakel-drengen 11-årige Asger overlevede en drukneulykke. Om nogle dage skal han svømme igen. Og det bekymrer ham ikke spor. Foto: René Schütze
 

Ekstra Bladet har været i kontakt med Asgers familie, og hans forældre er overbevist om, at grunden til, det hele endte lykkeligt, er den 14-årige Victor.

- Han er en helt. Han burde få en pris. Jeg er ham dybt taknemlig, siger Henrik Skovbak.

Victor Rømer Isasksen er glad for, at han handlede så hurtigt.

- Jeg er bare så glad for, at jeg var der, så vi fik ham op hurtigt, siger han og fortsætter:

- Jeg glæder mig til at se Asger igen, når han kommer tilbage til svømning på tirsdag.

Halinspektør i Frederikshavn Svømmehal, John Philipsen, er i den grad også tilfreds med, hvordan svømmehallen håndterede situationen.

- Victor er lynhurtig, og det er fantastisk. Vores livredder giver med det samme førstehjælp. Tingene kørte efter den procedure, som de skulle, og det er jeg meget tilfreds med, siger han til Ekstra Bladet.

Du kan læse hele interviewet med Asgers forældre her.