14 personer tiltalt for drabsforsøg

I alt 34 retsdage er afsat til omfattende sag om drabsforsøg og våbenbesiddelser

Fra december måned og fem måneder frem skal i alt 14 personer tilbringe 34 dage på anklagebænken i København, hvor de er tiltalt for flere tilfælde af drabsforsøg og våbenbesiddelser.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet er overtrædelserne sket i september 2018 i forbindelse med bandekonflikten i københavnsområdet.

Seks af de nu tiltalte personer blev anholdt i et sommerhus i Rødvig 26. september og siden varetægtsfængslet. De øvrige tiltalte er siden løbende blevet anholdt og varetægtsfængslet.

Natten til 26. september blev 11 formodede bandefolk anholdt i det lejede sommerhus på Stevns, hvor de ifølge politiet skjulte sig efter skyderier i København. Ejeren af huset har intet med bandefolk at gøre. Foto-collage: Per Rasmussen og Presse-fotos.dk (lille foto) Krimi Politiet: Her skjulte 11 bandefolk sig efter skyderier

Den første retsdag i sagen vil finde sted 4. december 2019, mens sagen ventes afsluttet 7. maj 2020.

Der er foreløbig nedlagt navneforbud for alle 14 tiltalte i sagen.

Ekstra Bladet arbejder på at skaffe sagens anklageskrift, som indeholder yderligere information om anklagerne mod de 14 tiltalte.

Brothas-medlemmet blev overfaldet af 19 personer i denne frisørsalon på Nørrebro. Billedet er fra en anden episode samme sted 1. august 2017, hvor en 30-årig blev skudt i ballen. Foto: Kenneth Meyer Krimi Sådan blev Brothas-medlem afstraffet i frisørsalon af 19 rivaler