149 børn misbrugt: 150 amerikanske alfonser anholdt

FBI i USA har foretaget en omfattende razzia i forsøget på at komme sexmisbrug af børn til livs

Ikke mindre end 149 børn, hvor det yngste er 12 år gammel, er blevet reddet i USA's største aktion mod seksuelt misbrugte mindreårige. Det skriver FBI i en pressemeddelelse.

Børnene er blandt andet fundet på casinoer, moteller og ved rastepladser, hvor alfonser har solgt dem som sexslaver. FBI har også lagt diverse fælder for bagmændene, hvor de har overvåget flere hotelværelser og så stormet dem, når ofre, kunder og bagmænd har været til stede. Du kan se sådan en anholdelse af bagmænd i videoen herover.

Og der er ikke bare tale om en lille gruppe af grumme bagmænd, som har stået bag det store misbrug af børnene. Hele 150 personer er anholdt i sagen for enten at være alfonser eller på anden måde medvirkende til misbruget.

- Vores mission er, at beskytte det amerikanske folk. Især vores børn, for når børn bliver behandlet som genstande i lumske hoteller og ved mørke veje, så skal vi redde dem fra deres mareridt og straffe de personer, der står bag, siger James Comey, der er chef i FBI, i forbindelse med offentliggørelsen af den store aktion.

En politibetjent sidder her og holder øje med overvågningskameraer fra en undercover-aktion på et hotel i staten Virginia i USA (Foto: FBI)
En politibetjent sidder her og holder øje med overvågningskameraer fra en undercover-aktion på et hotel i staten Virginia i USA (Foto: FBI)

FBI har i samarbejde med myndigheder i flere stater, lokale og det nationale center for misbrugte børn i USA samarbejdet om at finde frem til de mange misbrugte børn og ikke mindst bagmændene.

4800 børn over 12 år
De mange samarbejdspartnere har stået sammen siden 2003 i det fælles program om at redde børn fra sexmisbrug eller -handel. Programmet hedder Innocence Lost (Tabt uskyld, red.), og indtil videre er i alt 4800 børn blevet reddet på de 12 år.

I den samme årrække er over 2000 alfonser blevet anholdt, hvoraf 15 af dem har fået livslange domme.

- Trafficking er en forfærdelig forbrydelse, som stjæler liv. På grund af den her aktion vil flere børn sove trygt om aftenen, og flere kriminelle vil stå skoleret over for en dommer, siger anklager Loretta Lynch.

Klar med mad og tøj
Når børnene er blevet reddede af de mere end 500 medarbejdere i aktionen, har der stået over 100 specialister klar til at tage sig af børnene. Det unge mennesker har blandt andet fået krisehjælp, mad, tøj, overnatningsmuligheder og medicinsk hjælp.

- Hovedformålet med de her aktioner er at støtte de her unge ofre. Vi skal hjælpe med at stabilisere dem og give dem et positivt afsæt til fremtiden, siger en af specialisterne fra offer-bureauet.

Aktionen fandt sted i mere end 135 byer i USA.