15-årig dreng blev mobbet i skolen: Stak skolekammerat med skalpel

Den unge mand blev idømt tre måneders betinget fængsel for at stikke en skolekammerat i skulderen og i maven

En 15-årig dreng er i dag blevet dømt for at stikke en skolekammerat med en skalpel.

Det oplyser anklager i Fyns Politi Karen Lykke Jensen til Ekstra Bladet.

Episoden udspillede sig i december 2017. Drengen var i månederne op til blevet mobbet af forurettede, en dengang 14-årig dreng.

- Det kom frem i retten i dag, at tiltalte i månederne op til var blevet råbt efter på gangene, og han var blevet skubbet af forurettede, siger hun.

- De havde haft en konfrontation, hvor forurettede havde slået den tiltalte med flad hånd i ansigtet, fortæller anklageren.

Den nu 15-årige dømte dreng erkendte sig skyldig i retten, og han fortalte, at skalpellen var blevet taget fra biologi-lokalet på skolen.

- Forurettede blev stukket to gange i henholdsvis mave og skulder, fortæller anklageren.

Teenageren var tiltalt efter den grove voldsparagraf, straffelovens paragraf 245 stk 1, som ligger op til ubetinget fængsel.

- Men på grund af tiltaltes unge alder, han var fyldt 15 måneden før episoden, der havde været en eskalering op til, og fordi ingen indre organer blev ramt, så var det op til retten, om de mente, at straffen skulle gøres betinget, siger Karen Lykke Jensen.

Den 15-årige dreng afgav forklaring i retten, og han blev idømt tre måneders betinget fængsel. Han ankede ikke i retten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere