15-årig dreng kidnappet: 30-årig anholdt

En ung dreng er blev kidnappet i den svenske by Falun mere end 200 kilometer nord for Stockholm. Nu har Svensk politi foretaget en anholdelse

En 30-årig mand er blevet anholdt i en ubehagelig kidnapningssag fra Sverige.

Her blev en 15-årig dreng onsdag aften kidnappet.

Ifølge Aftonbladet blev svensk politi inddraget i sagen omkring klokken 20.30 efter den formodede 30-årige gerningsmand anonymt have ringet til teenagerens familie og afkrævet dem løsepenge.

I forbindelse med telefonsamtalen blev telefonen holdt op til den 15-årige drengs mund, hvorigennem forældrene kunne høre hans gråd.

Ifølge svensk politi er den 15-årige dreng også blevet fundet i forbindelse med anholdelsesaktionen.

Talsmand for svensk politi Christina Hallin oplyser til Aftonbladet, at der er kommet skred i sagen i løbet af natten, men at oplysningerne fortsat er sparsomme og man ikke har yderligere kommentarer i sagen for nuværende.

Opsigtsvækkende sag fra Norge
Kidnapningssagen i Sverige kommer samme dag, som norsk politi offentliggjorde detaljer om en spektakulær kidnapningssag fra Lørenskog i udkanten af Oslo.

Her blev hustruen til en af Norges rigeste mænd, pensionist og mor til tre, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kidnappet 31. oktober.

Offentliggørelsen af kidnapningen sker, efter norsk politi i månedsvis har har efterforsket sagen i al hemmelighed, idet man har frygtet for kvindens sikkerhed, efter der skal være kommet trusler om, at hun vil blive dræbt, hvis politiet bliver involveret.

Ekstra Bladet følger begge sager.

OVERBLIK: Andre spektakulære kidnapningssager

Den 68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, der er gift med en af Norges rigeste, har været forsvundet i 74 dage. Der er fremsat alvorlige trusler og krav om løsepenge i kryptovaluta.

Her er nogle af de mest spektakulære kidnapningssager:

* Jørn Rausing:

Blekinggadebanden havde i 1985 udset sig Tetrapak-milliardæren Gad Rausings, søn Jørn Rausing, som kidnapningsmål. Planen var at bortføre Rausing i hjemmet i Stockholm, køre ham til Norge og afkræve 25 millioner dollar i løsesum.

Banden fik dog kolde fødder få timer før kidnapningen og droppede det. Alle medlemmer blev senere idømt ti års fængsel for en lang række af forbrydelser, herunder kidnapningsplanerne.

* Modellen Chloe Ayling:

Den 20-årige britiske model Chloe Ayling blev i august 2017 kidnappet i Milano af en en polsk mand, som udgav sig for at ville lave et fotoshoot med hende.

Her blev hun dopet med ketamin, lagt i håndjern og placeret i en pose. Den polske kidnappers plan var at bortauktionere hende som sexslave, hvis ikke han modtog 1,9 millioner kroner i kryptovaluta.

Han blev arresteret af politiet, da han tog hende med til den britiske ambassade.

* Ulrika Bidegård:

I 1993 blev den svenske olympiske rytter Ulrika Bidegård kidnappet af en svensk tømrer ved navn Lars Nilsson, der arbejdede på familien Bidegårds hjem.

Nilsson krævede 3,4 millioner kroner i løsesum, men han blev hurtigt arresteret af det svenske politi, efter at han havde brugt Bidegårds kreditkort.

* Madeleine McCann:

3. maj 2007 forsvandt den fire år gamle britiske pige Madeleine McCann fra en feriebolig i Praia da Luz i Algarve-regionen i det sydlige Portugal. Flere har siden været mistænkt, herunder briten Robert Murat samt en russisk mand.

Den 6. september 2007 politiet valgte politiet at mistænke først Madeleines mor, Kate McCann, og senere Madeleines far, Gerry McCann. Madeleine er endnu ikke fundet, og dermed ved politiet endnu ikke, hvorvidt der var tale om en kidnapning.

* Natascha Kampusch:

Den tiårige Natascha Kampusch blev i 1998 bortført på vej til skole i Wien i Østrig.

Hun blev holdt fanget i en kælder på fem kvadratmeter og misbrugt af bortføreren Wolfgang Priklopil.

Over de næste otte år blev Kampusch behandlet som en slave, voldtaget og tævet af Priklopil.

I 2006, da hun var 18, lykkedes det hende at flygte. Bortføreren begik selvmord.

/ritzau/