15-årig svensk elev gennembankede tre lærerinder

To af lærerinderne blev efterfølgende indlagt på et hospital, hvor de blev behandlet for deres skader

Arkivbillede. En kun 15-årig skoleelev gik amok i et voldsorgie mod tre lærerinder. (Foto: Shutterstock)
Arkivbillede. En kun 15-årig skoleelev gik amok i et voldsorgie mod tre lærerinder. (Foto: Shutterstock)

I en anmeldelse til Arbejdsmiljøværket i Sverige, som det svenske medie Nyheter Idag har fået adgang til, fremgår det, at en kun 15-årig elev gik fuldstændigt amok og rettede et voldsomt angreb mod tre ældre lærerinder på en skole i byen Alvesta i slutningen af august måned. To af lærerinderne blev efterfølgende indlagt på et hospital, hvor de blev behandlet for deres skader.

Den første lærerinde, der blev angrebet, forsøgte at flygte, men blev så angrebet med slag og spark. En anden lærerinde kommer den flygtende kvinde til hjælp og forsøger at stoppe overfaldet. Hun bliver dog hurtigt kastet til jorden og trykket ned mod gulvet. Herefter tager eleven fat om hendes nakke og dunker hendes hoved ned i et stengulv.

En tredje lærerinde kommer også til hjælp, men hun bliver også angrebet af den ekstremt aggressive elev. Hun flygter væk fra eleven, men han følger efter hende og overdænger hende med slag og spark. Lærerinden falder omkuld. Eleven fortsætter dog med at sparke hende i hovedet, mens hun ligger ned.

Kort efter lykkedes det for andet personale på skolen at overmande den 15-årige elev, der senere blev hentet af sine forældre.

Behandlet for hovedskader
To af lærerinderne, der begge var i 60 års alderen blev kørt til hospitalet, hvor de blev behandlet for blandt andet skader i hovedet. Den tredje lærerinde kunne nøjes med at blive behandlet af sin egen læge.

De to førstnævnte blev udskrevet fra hospitalet efter et par dage.

Den 15-årige elev blev anmeldt til politiet og sigtet for grov vold. Han er stadig bortvist fra skolen.

Ekstra Bladet har tidligere afsløret voldsomme tilstande i danske skoler med blandt andet vold mod lærere og eleverne imellem. Du kan læse mere om sagen her:

Lise Thielsen er dybt frustreret over datterens situation. Foto: Christer Holte Samfund Desperate forældre: Vores datter får tæsk i skolen

Samfund Elev spyttede Christina i hovedet, sparkede og slog hende

Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, ønsker flere ressourcer til Folkeskolen for at komme problemer med vold i møde. Foto: Lars Horn / Baghuset Samfund Skoleledere: Vi er pressede

Professor Niels Egelund vil have skolerne til at være mere konsekvente for at beskytte eleverne. Foto: Jacob Ehrbahn Samfund Ekspert efter dansk skolevold: Er nødt til at gøre noget

Efter Ekstra Bladet er gået ind i sagen om vold mod Lise Thielsens datter, reagerer Esbjerg Kommune nu. Foto: Christer Holte Samfund Efter afsløring af skolevold: Nu reagerer kommunen