150 skæbner: De var om bord på flyet

Passagerne om bord på Germanwings-flyet kom fra hele verden

150 personer frygtes dræbt i flystyrtet i de sydfranske alper. (Foto: AP/ Facebook)
150 personer frygtes dræbt i flystyrtet i de sydfranske alper. (Foto: AP/ Facebook)

16 gymnasieelever, to operasangere og en mor og hendes søn var blandt de 150 personer om bord på Germanwings-flyet, der tirsdag styrtede i de franske alper.

Ifølge de franske myndigheder er der intet håb om at finde overlevende efter styrtet, der skete med stor voldsomhed, da flyet ramte en bjergvæg i alperne.

Selv om ingen endnu er bekræftet døde, er der begyndte at slippe oplysninger ud om de 144 passagerer og seks besætningsmedlemmer på flyet, der var på vej fra Barcelona til Düsseldorf.

Spaniens konge har sagt, at et stort antal spaniere og tyskere var om bord på flyet, men alt tyder på, at mennesker fra hele verden havde booket billet til Airbus-flyet.

Her er hvad vi foreløbig ved om passagererne:

Danmark

En dansk statsborger befandt sig om bord på flyet. Da udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager, er der ingen oplysninger om navn, køn eller alder på personen. De pårørende er underrettet.

Tyskland:

Mindst 72 tyskere befandt sig om bord på flyet, oplyser de tyske myndigheder onsdag.

Blandt andre 16 gymnasieelever samt to lærere fra byen Haltern uden for Düsseldorf. De var på vej hjem fra et ugelangt studieophold hos en venskabsklasse i Barcelona.

Sonja Cercek var spansklærer på det tyske gymnasium og med på turen til Barcelona. (Foto: Facebook)
Sonja Cercek var spansklærer på det tyske gymnasium og med på turen til Barcelona. (Foto: Facebook)
 

Den ene af de to lærere er i tysk presse identificeret som Sonja Cercek, der underviste i spansk på gymnasiet.

- Hele byen er i chok, siger borgmester i Haltern, Bodo Klimpel, på en pressekonference.

Desuden befandt to tyske operasangere sig om bord på flyet, oplyser operahuset Gran Teatre del Liceu i Barcelona på Facebook.

Det drejer sig om Oleg Bryjak og Maria Radner. Radner var på vej hjem til Tyskland med sin mand og baby.

Bryjak havde optrådt med Deutsche Oper am Rhein-ensamble siden 1996, oplyser chefen for operahuset i Düsseldorf på Twitter.

Spanien:

Ifølge spanske myndigheder skulle mindst 49 spaniere have været om bord på flyet.

En af de spanske passagerer skulle være 37-årige Marina Bandres Lopez-Belio, der var bosiddende i Rochdale nær Manchester i England.

Hendes mand, Pawel Pracz, fortalte onsdag i et interview til britiske medier, at hun var på vej hjem fra sin onkels begravelse i Zaragoza i Spanien med sin 7 måneder gamle søn, Julian Pracz-Bandres.

- Hun købte billetten i sidste øjeblik, og besluttede at vende tilbage til Manchester hurtigt, fordi hun gerne ville tilbage til sin daglige rutine hurtigst muligt, sagde Pawel Pracz.

Familien havde boet i Manchester i syv år. Marina Bandres Lopez-Belio arbejde som redaktør i filmindustrien.

Marina Bandres havde været til begravelse i Spanien med sin mand og deres baby. (Foto: Facebook)
Marina Bandres havde været til begravelse i Spanien med sin mand og deres baby. (Foto: Facebook)

Den 31-årige Laura Altimira Barri arbejdede i modevirksomheden Desigual og var om bord på flyet, da det styrtede ned ifølge avisen La Vanguardia.

 

England:

Mindst tre britiske statsborgere fandt sig om bord på flyet, oplyser det britiske udenrigsministerium uden at offentliggøre yderligere detaljer.

Ifølge britisk presse er den ene brite identificeret som 50-årige Martyn Matthews fra Wolverhampton, der var på vej hjem fra en forretningsrejse i Spanien. Han efterlader sig kone og to børn.

- Vi er helt slået ud over nyheden om den tragiske hændelse og vil bede om at blive ladt være i fred, så vi kan bearbejde den frygtelige nyhed uden forstyrrelser lige nu, sagde Martyn Matthews familie onsdag.

En anden af de britiske passagerer er ifølge britiske medier Paul Andrew Bramley, en 28-årig, som var på vej hjem fra ferie med venner i Barcelona. Paul Andrew Bramley læste i Schweiz og skulle have startet i praktik indenfor hotelbranchen 1. april, skriver britiske medier.

Både Martyn Matthews' og Marina Bandres Lopez-Belios familier har frabedt sig yderligere opmærksomhed fra medierne, så de kan sørge i fred.

Australien:

Mindst to australske statsborgere befandt sig om bord på flyet, oplyser Australiens Udenrigsministerium. Det drejer sig om Carol Friday og sønnen Greg, der var på ferie i Europa.

Carol Friday og sønnen Greg. (Privatfoto)
Carol Friday og sønnen Greg. (Privatfoto)

- Vi er lamslåede af sorg, lyder det fra familien.

USA:

Ifølge den tyske direktør for Germanwings var der også to amerikanske statsborgere om bord på flyet. Ingen navne er oplyst.

Japan:

To japanske statsborgere havde billet til afgangen, oplyser det japanske udenrigsministerium i en meddelelse. Nagata og Sato var begge bosiddende i Düsseldorf.

Colombia:

To colombianske statsborgere, Maria del Pilar Tejada og Luis Eduardo Medrano, var om bord på flyet, oplyser det colombianske udenrigsministerium.

Medrano, 36, var en arkitekt, der blandt andet havde arbejdet i Afrika. Tejada, 33, var en økonom, der havde besøgt sin mand i Barcelona og vendte tilbage til Tyskland, hvor hun studerede på universitetet i Køln.

Chile:

Ximena Patricia Alegría González var ifølge avisen El Mundo om bord på Airbus 320. Hun var en 44-årig chilensk advokat, som arbejdede i Venezuelas Transportministerium.

Under en forretningsrejse i Europa benyttede Ximena Patricia Alegría González muligheden for at se fodboldkampen mellem Barcelona og Real Madrid. Det var på vej tilbage fra denne kamp, at flyet styrtede ned.

Ximena Patricia Alegría González er mor til to børn på 15 og 20 år.

Den 44-årige mor til to, Ximena Patricia Alegría González, døde i flystyrtet. Privatfoto.
Den 44-årige mor til to, Ximena Patricia Alegría González, døde i flystyrtet. Privatfoto.
 

Argentina:

To argentinere befandt sig om bord på flyet, ifølge argentinske medier.

Desuden skulle en hollænder, en belgier, en israeler og en tyrker også have været om bord på flyet.


Vragdele var spredt ud over bjergsiderne (video: Ritzau)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere