16-årig i vild bil-flugt fra politiet

Betjente måtte stoppe flugten ved at påkøre teenagerens bil - der var snuppet fra forældrene

En teenager fra Nordjylland står formentlig til lidt mere end bare stuearrest, efter at han natten til mandag snuppede sin fars Audi A6 og endte i vil biljagt med politiet.

Det er Nordjyske, der beskriver episoden, som fandt sted i Jerup nord for Frederikshavn.

Politiet modtog en anmeldelse om den ulovligt kørende teenager fra en bekymret borger, der havde set drengen bag rattet sammen med en jævnaldrende kammerat.

Vagtchef Bent Højgaard fra Nordjyllands Politi fortæller, at vidnet fulgte efter drengen, så politiet hurtigt kunne lokalisere ham.

Men drengen nægtede at stoppe. Og selv da hjulet på Audi A6-bilen under eftersættelsen pludselig faldt af, fortsatte han ufortrødent.

- Efterhånden blev dækket skrællet af, og han fortsatte på fælgen et stykke. Men så forulykkede han, fortæller Bent Højgaard til Nordjyske.

Uheldet var ikke alvorligt, men ifølge vagtchefen forsøgte drengen endnu en gang at slippe væk fra politiet.

Derfor måtte betjentene fra Nordjyllands Politi i stedet bruge patruljevognen til at køre ind i siden af Audi'en og på den måde forhindre drengen i at køre videre.

Der skete ingen personskade ved uheldet eller politiets manøvre.

Både den 16-årige fører af bilen og den 16-årige passager blev anholdt og taget med på stationen.

 Der blev taget blodprøve på føreren af bilen, som skal vise, om han var påvirket af alkohol.

Ifølge politiet blev drengene senere løsladt og overgivet til forældrene, ligesom de sociale myndigheder nu er blevet orienteret.