16-årig overfaldet brutalt på grund af mistanke om voldtægt

To gange har en 19-årig angiveligt overfaldet en 16-årig. Den 19-årige mener, at offeret er voldtægtsmand.

To gange er en 16-årig dreng fra Haslev angiveligt blevet overfaldet af en 19-årig mand. Det fremgår af anklagemyndighedens sigtelse mod den 19-årige.

Han er fredag eftermiddag af Retten i Næstved blevet varetægtsfængslet indtil 8. februar.

Det oplyser senioranklager Mariam Khalil fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Han mener, at den forurettede har voldtaget hans søster. Det er det, der ligger bag, fortæller Mariam Khalil.

Den 19-årige nægter sig skyldig i sigtelserne om vold og trusler om vold. Men han erkender at have været i besiddelse af en kniv, da han blev anholdt. Han har kæret sin varetægtsfængsling til Østre Landsret.

Det var torsdag, at den 16-årige blev overfaldet ved Faxe Ungdomsskole i Haslev. I forbindelse med afhøringen fortalte han, at han tilbage i december var offer for et andet overfald.

Det foregik på en parkeringsplads ved Vesterled, også i Haslev. Gerningsmanden var den samme.

Ved overfaldene er der blevet brugt knytnæveslag og spark. Der har også været en kniv inde i billedet.

- Derudover er der rejst sigtelse for, at den forurettede er blevet truet til ikke at sige noget til politiet, fortæller Mariam Khalil.

Senioranklageren fortæller, at den 16-årige har været sigtet for voldtægten af den 19-åriges søster. Men sigtelsen mod ham er frafaldet.

Ifølge Mariam Khalil er den sigtede tidligere straffet for vold. Det er blandt andet derfor, at anklagemyndigheden vil have ham fængslet.

Ifølge retsplejeloven kan der være grundlag for at fængsle folk, hvis der er en risiko for, at de på fri fod vil begå ny kriminalitet.

Den bestemmelse kommer blandt andet i spil, når folk tidligere er dømt for noget lignende, eller hvis de - som i denne sag - er sigtet for flere lignende forhold.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere