16-årig overfaldet med knæspark og forsøgt kvalt på institution

En 17-årig varetægtsfængslet dreng fremstilles her til formiddag i grundlovsforhør, efter at han ifølge personale på institutionen Koglen har overfaldet en 16-årig

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 16-årig dreng var døden nær, da han torsdag klokken 18.30 blev overfaldet på ungdomsinstitutionen Koglen i Stakroge ved Sønder Omme.

Det har en retsmediciner slået fast, efter at drengen er blevet undersøgt på hospitalet, fortæller sekretariatsleder ved lokalpolitiet i Herning, Bent Smedegaard, til Ekstra Bladet.

En 17-årig dreng er sent torsdag aften blevet sigtet for overfaldet. Han fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Herning her til formiddag.

Både den 16-årige og den 17-årige er varetægtsfængslet i surrogat på Koglen, som på sin hjemmeside fortæller, at institutionen huser nogle af Danmarks mest kriminalitetstruede unge.

Det betyder, at de i forvejen er sigtet for alvorlig kriminalitet og derfor er blevet anbragt på stedet, mens de er varetægtsfængslet.

- Det er jo sådan, at man ikke varetægtsfængsler unge under 18 i almindelige arresthuse, siger Bent Smedegaard til Ekstra Bladet.

Politiet fik en underretning fra institutionens personale efter overfaldet. Men fordi de unge allerede er i professionelle pædagogers varetægt, valgte politiet ikke at rykke ud.

Det gjorde politiet imidlertid senere, fortæller Bent Smedegaard, da man modtog oplysninger om, at den 16-årige dreng nu var blevet dårlig.

- Derfor havde institutionen sent om aftenen rekvireret en ambulance til den 16-årige. Han blev undersøgt af en retsmediciner, som konstaterede, at drengen havde været i livsfare. Der blev fundet punktformede blødninger i og omkring begge øjne, siger Bent Smedegaard.

Den 17-årige er sigtet for med sit knæ at have sparket den 16-årige dreng tre gange i ansigtet. Og så er han også sigtet for at have taget kvælertag på ham.

- Hvis det er sådan, at han havde fortsat sit kvælertag på ham, så kan det være, at drengen var død af det, siger Bent Smedegaard til Ekstra Bladet.

Bent Smedegaard fortæller, at flere vidner overværede overfaldet.

Den 17-årige dreng er blevet sigtet for at overtræde den alvorlige voldsparagraf i straffeloven, der taler om kvalificeret vold.

Ifølge Bent Smedegaard er der en risiko for, at den 17-årige vil blive kørt tilbage til Koglen efter grundlovsforhøret.

- Han skal måske anbringes et andet sted, men det er noget retten beslutter sammen med forsvareren, siger Bent Smedegaard.

Den 16-årige skulle ifølge meldinger til politiet ikke være i livsfare længere.

Ekstra Bladet har forsøgt at indhente kommentarer fra afdelingslederen på Koglen, som imidlertid henviser til en områdeleder i Region Midtjylland, der endnu ikke har reageret.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere