16-årige Marcus død af MDMA: 'Det kom som en overraskelse'

Den 18-årige tiltalte L har selv flere gange drukket en tilsvarende blanding af Faxe Kondi og MDMA, som i oktober var årsag til, at 16-årige Marcus Christensen mistede livet

16-årige Marcus Christensen døde natten til 27. oktober efter at have taget MDMA. Nu risikerer hans kammerat en ubetinget fængselsstraf. Privatfoto
16-årige Marcus Christensen døde natten til 27. oktober efter at have taget MDMA. Nu risikerer hans kammerat en ubetinget fængselsstraf. Privatfoto

Retten i Næstved (Ekstra Bladet): 18-årige L ville godt have kunnet klare at drikke den mængde Faxe Kondi blandet med MDMA, som 26. oktober var årsag til, at hans kammerat Marcus Christensen, 16, mistede livet.

Det har han onsdag forklaret ved Retten i Næstved, hvor han sidder tiltalt for uagtsomt manddrab og for fareforvoldelse.

Her fortalte kammeraten, at det kom bag på ham, at Marcus Christensen reagerede så voldsomt på at have taget MDMA.

- I begyndelsen fik han store øjne. Da var han glad, som jeg vil kalde det for. Men da han kom tilbage efter at have været ude for at få frisk luft, var han ramt. Da døren åbner, var han meget ramt. Det kom som en overraskelse, forklarede den tiltalte.

L har siddet varetægtsfængslet siden dengang og risikerer en ubetinget fængselsstraf. Det gør han, fordi det var ham, der lavede blandingen og leverede stoffet, som han lod Marcus Christensen drikke af.

I retten kom det frem i L's forklaring, at gruppen af drenge og en enkelt pige var mødtes i lejligheden hos den tiltalte. Siden tog et par stykker af dem til Høng for at købe hash og MDMA hos en bekendt.

Tilbage i lejligheden gav de sig til at ryge hash.

Siden blandede L noget MDMA i en halvanden liters Faxe Kondi-flaske, som kun var halvt fyldt med væske.

- Der kom et gram i det her. Det kunne jeg sagtens drikke ved andre lejligheder, sagde L.

L fortalte videre, at han godt var klar over, at det var en stærk blanding. Blandingen blev sat på bordet.

Selv tog han 'en bane' MDMA sammen med en anden bekendt og gik i gang med at lave aftensmad.

Siden - fortalte den tiltalte - gav Marcus Christensen udtryk for, at han godt ville drikke af flasken, som ingen andre havde drukket af.

- Jeg fortalte ham, at det var en stærk blanding, og at han skulle tage små tåre af den, sagde L.

 

Det var i denne lejlighed i Dianalund, at en gruppe teenagedrenge og en pige mødtes fredag 26. otkober for at ryge hash og tage MDMA. 16-årige Marcus Christensen mistede livet den aften. Foto: Per Rasmussen
Det var i denne lejlighed i Dianalund, at en gruppe teenagedrenge og en pige mødtes fredag 26. otkober for at ryge hash og tage MDMA. 16-årige Marcus Christensen mistede livet den aften. Foto: Per Rasmussen

- Han kom hvert femte minut og spurgte, om han måtte få mere, sagde L videre.

Flere af de tilstedeværende kammerater vidnede også i retten, der var fyldt med venner og bekendte til Marcus Christensen. Også Marcus Christensens far overværede retsmødet.

De kom med nogenlunde enslydende forklaringer og fortalte, at Marcus Christensen på et tidspunkt gik uden for for at få frisk luft. Han kørte med en bekendt til en benzintank for at købe cigaretter.

Da de kom tilbage igen, var Marcus Christensen ikke i stand til at komme op af trappen til lejligheden. En kammerat måtte ned på gaden for at hjælpe ham med op.

- Han krampede og talte usammenhængende, forklarede kammeraten.

Oppe i lejligheden måtte Marcus Christensen lægges ned på en madras. Siden forsøgte flere tilstedeværende forgæves at få Marcus Christensen til at kaste op.

Det foregik ved, at to af drengene holdt ved Marcus Christensen, mens en tredje stak to fingre i halsen på ham.

- Men det kunne ikke lade sig gøre. Han bed mig i stedet i fingrene, fordi han krampede, sagde et vidne.

- Da det ikke kunne lade sig gøre, ringede jeg 112.

Da ambulancen ankom, fik Marcus Christensen hjertestop i elevatoren. Han blev i lægehelikopter fløjet til Righospitalets traumecenter.

Under hele turen blev han holdt kunstigt i live. Ved ankomsten viste prøver imidlertid, at det ikke var muligt at redde Marcus Christensens liv på grund af udpræget celledød. Han blev siden erklæret for død.

En obduktion viste, at Marcus Christensen havde så stor en koncentration af MDMA i kroppen, at den var potentielt dødelig. Der blev ikke fundet spor af alkohol i blodet på ham.

Det forventes, at der falder dom senere i dag.
Drengen døde på en adresse på Kolonivej i Dianalund. Foto: Per Rasmussen 112 - 27. okt. 2018 - kl. 14:15 16-årig død af MDMA: Ung mand fængslet for at have forvoldt hans død

112 - 27. okt. 2018 - kl. 16:06 Kims søn døde i nat: Det er ikke trængt ind endnu

Marcus døde på en adresse på Kolonivej i Dianalund, efter han havde indtaget MDMA. Foto: Per Rasmussen 112 - 28. okt. 2018 - kl. 09:02 16-årige Marcus død: Ny anholdelse efter MDMA-dødsfald

Krimi Kim flytter efter sønnens MDMA-dødsfald: - Jeg kan ikke holde ud at være i huset

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere