16 bandefolk dømt for voldsomt overfald

I store træk følger Københavns Byret anklagemyndigheden i en sag om et opgør i bandemiljøet

Politiet var mødt frem ved dagens retsmøde. Foto: Kenneth Meyer.
Politiet var mødt frem ved dagens retsmøde. Foto: Kenneth Meyer.

Et voldsomt overfald i en frisørsalon på Nørrebro i København fører tirsdag til, at 16 mænd fra bandemiljøet idømmes fængsel.

Københavns Byret straffer de tiltalte med fængsel mellem seks måneder og to år og otte måneder.

Overfaldet i DK Frisørsalon fandt sted 16. september sidste år. Volden skyldtes en intern konflikt i Brothas, lyder det fra retsformanden ved domsafsigelsen.

Desuden forbydes 15 af de dømte at opholde sig i bestemte områder i København. Forbuddet har forskellig tidsmæssig udstrækning.

Brothas-banden anvendte en årrække to Kalashnikov-rifler i deres logo. Foto: Anthon Unger Krimi Brothas atter i konflikt: Ti år med brutal bande

Fire af de tiltalte var til stede ved dagens domsafsigelse. Her kunne de tre ikke undslå sig, i det de er varetægtsfængslet. En enkelt fjerdemand var frivilligt mød op.

På tilhørerpladserne havde enkelte pårørende fundet plads. Efter dommen blev det til en kort ordveksling mellem et familiemedlem og en af de dømte.

Episoden var en af de første i en kort, men voldsom konflikt, der inkluderede skyderier og overfald på primært Nørrebro. Konflikten fik en brat ende, da politiet slog til og anholdt en stor del af den ene gruppering, der havde opslået bandehovedkvarter i et sommerhus på Stevns.

Konflikten, der netop nu udspiller sig i København og omegn har til dels rødder i konflikten fra september i fjor.

På grund af den spændte situation i indvandrerbandemiljøet tog politiet ingen chancer. Et større opbud af betjente var til stede både indenfor og udenfor Københavns Byret.