166 mennesker evakueres fra røgfyldt mine i Sverige

Der er udbrudt brand i en mine i Sverige, hvor 166 mennesker er fanget. Redningstjenesterne er til stede

166 mennesker er fanget i en røgfyldt mine i Sverige, hvor der er udbrudt brand, og en evakuering er indledt efter branden, der foregår i 800 meters dybde.

Beredskabstjenester og politi er til stede ved Garpenbergminen, der ligger uden for byområdet Hedemora i midten af Sverige.

- Vi har rapporteret en brand i Garpenbergminen. Den er opstået i en container på 800 meters dybde, siger mineselskabet Bolidens presseansvarlige, Marcela Sylvander.

Det er Boliden, der driver minen, og virksomheden har endnu ikke fået meldinger om personskade. Det er endnu sparsomt med oplysninger, og personalets tilstand kendes ikke endnu.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Redningstjenester fokuserer på at evakuere folk først og dernæst på at slukke branden.

- Vi har modtaget en melding om, at det brænder nede i minen, og at der er folk tilbage i minen. Men det er endnu ikke klart, hvor dramatisk det er, siger Mats Jansson, der er beredskabschef.

Beredskabstjenesten modtog meldingen klokken ni.

- Der er redningskamre, hvor personalet kan søge tilflugt. Der er et sikkert rum med frisk luft, og der kan personalet være længe, hvis minen bliver fyldt med røg, siger Mats Jansson.

Garpenbergminen er Sveriges ældste mine, som stadig er i brug, og dens virke kan dateres tilbage til det 13. århundrede.

I dag udvinder man zink, bly og sølv fra minen.

Boliden har drevet minen siden 1957, og den årlige produktion var i 2014 på 2,1 millioner ton.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere