17-årig pige blev sur på veninde: Delte intime billeder af hende med 30 andre

En 17-årig pige er ved Retten i Glostrup blevet idømt 10 dages betinget fængsel for at krænke sin veninde

En 17-årig pige tog screenshots af billeder, som hendes tidligere veninde sendte til hende. Og da de blev uvenner, røg billederne på Facebook. Foto: Jens Büttner
En 17-årig pige tog screenshots af billeder, som hendes tidligere veninde sendte til hende. Og da de blev uvenner, røg billederne på Facebook. Foto: Jens Büttner

En 17-årig pige er fredag ved Retten i Glostrup blevet idømt 10 dages betinget fængsel for at have delt nogle billeder af sin tidligere veninde på en lukket Facebook-gruppe, hvor cirka 30 bekendte havde adgang.

Billederne var ikke seksuelle, men viste en 15-årig pige fra Albertslund delvist afklædt.

Ifølge anklagerfuldmægtig ved Københavns Vestegns Politi, Jannik Rasmussen, tilstod den 17-årige pige i retten forholdet, hvor hun var sigtet efter to paragraffer i straffeloven, som taler om krænkelse af blufærdigheden og privatlivets fred. Den 17-årige forklarede i retten, at de to var blevet uvenner, og at delingen af i alt tre billeder skete, fordi hun var sur på den 15-årige.

- Jeg tror, der foregår rigtig meget af det her i alle mulige lukkede grupper på Facebook. Jeg tror ikke, folk er klar over, eller får tænkt over, at de ikke må. Man skal tænke sig om, og hvis man deler billeder af folk i intime situationer, så er man derude, hvor det ikke er så godt, siger Jannik Rasmussen til Ekstra Bladet.

Man kan få hjælp på sletdet.dk, hvis der bliver delt sex- og nøgenbilleder af en på nettet. Arkivfoto: Jørgen Sperling nationen - 16. jan. 2017 - kl. 11:02 Blowjob, sex og 249 nøgne piger: De stolede på den forkerte

Blottet bagdel
To af de tre billeder, som den 17-årige delte på Facebook, var billeder, som den 15-årige selv havde optaget og sendt til den 17-årige på Snapchat, mens de to var veninder. Den 17-årige havde taget et såkaldt screenshot af billederne, som gjorde, at hun på den måde gemte dem på sin egen telefon.

De to billeder viste den 15-årige delvist afklædt med blottet bagdel og overkrop. Man kunne også se pigens ansigt på billedet.

Det tredje og sidste billede havde den 17-årige selv taget og var på samme måde egnet til at krænke den 15-åriges blufærdighed.

Politiet har ikke på noget tidspunkt vurderet billederne til at være decideret seksuelle.

Den 17-årige pige fortalte i retten, at hun var ked af, hvad hun havde gjort. Hun hævdede, at hun ikke havde tænkt sig ordentligt om.

Det var den 15-årige selv, der anmeldte forholdet til politiet, da hun blev gjort opmærksom på, at der lå billeder af hende på den lukkede Facebook-gruppe, som hun ikke havde givet sit samtykke til.

De sociale myndigjeder har også været inde over sagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere