17-årig udleveret: Fjerde person i retten for dobbelt-drabet i Herlev

Fremstilles i dag i grundlovsforhør, hvor han sigtes for medvirken til dobbeltdrabet i Herlev på bandemedlemmer

To mænd blev dræbt i Herlev. Foto: Kenneth Meyer
To mænd blev dræbt i Herlev. Foto: Kenneth Meyer

Retten i Glostrup fremstiller senere i dag en 17-årig, der mistænkes for at have deltaget i det brutale dobbeltdrab i Sennepshaven i Herlev, 25. juni.

Dermed har politiet nu fire personer i deres varetægt i sagen. Alle har svensk-somalisk baggrund.

En video optaget af et vidne viser angiveligt, at der var fem gerningsmænd om drabene i Herlev. Fire befandt sig uden for en bil bevæbnet med to skydevåben. En chauffør ventede bag rattet af flugtbilen, en stjålet sølvgrå Audi.

– Det er vores helt klare opfattelse, at der er medgerningsmænd på fri fod. Det kan have været folk, der har bistået på forskellig vis, eller som har været på stedet i andre biler, har efterforskningsleder fra Københavns Vestegns Politi Flemming Madsen tidligere udtalt i forbindelse med, at to brødre blev udleveret og fremstillet ved Retten i Glostrup.

Se også: Efter dobbelt-drab i Herlev: Mindst to drabsmænd er på fri fod

De tre øvrige har indtil videre nægtet sig skyldige.

Den 17-årige har siddet varetægtsfængslet siden 15. juli, efter at han blev anholdt i Solna, der ligger uden for Stockholm.

I forbindelse med drabet fandt politiet efterfølgende flugtbilen i Skodsborg, der var forsøgt brændt af. I den lå de formodede mordvåben, en automatriffel af AK 47 typen, og en pistol.

- De har helt sikkert skiftet transport på stedet, siger Flemming Madsen. Politiet efterforsker nu, hvordan de fleste af de formodede gerningsmænd slap hjem til Sverige, mens en 21-årig skjulte sig i Aarhus.

Se også: 18-årig fængslet for dobbelt-drab