18-årig hældte toiletrens i kvindes energidrik: Slipper med en bøde

En 18-årig mand har fået 30 dages betinget fængsel og en bøde på 15.200 kroner for at hælde toiletrens i sin kvindelige kollegas energidrik

En 54-årig kvinde får 15.200 kroner i godtgørelse for svie og smerte, efter en 18-årig mandlig kollega tidligere på året hældte toiletrens i hendes redbull.

Det viser en udskrift af dombogen fra Retten i Hillerød, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den unge mand, der undervejs har nægtet sig skyldig, fik desuden en betinget dom på 30 dages fængsel.

Den 18-årige var tiltalt for vold af særlig rå, brutal og farlig karakter efter straffelovens paragraf 245. Man han blev kun dømt efter den milde voldsparagraf, da der var tale om en mindre mængde toiletrens, og da kvinden kun fik beskedne fysiske skader.

Episoden skete 23. januar sidste år i FrederiksborgCenteret, hvor de to arbejdede som rengøringsassistenter. Ifølge domsbogen hældte den 18-årige mand mindre mængde toiletrens udover den 54-åriges rengøringsvogn og herunder udover hendes åbne dåse med energidrikken

Efterfølgende drak den 54-årige kvinde af dåsen og blev forgiftet. Hun kastede gentagne gange op efterfølgende.

Ifølge direktøren i FrederiksborgCenteret så havde de op til episoden været gnidninger blandt medarbejderne i rengøringspersonalet.

Den 18-årige blev udover bøden og den betinget fængselsstraf også idømt 40 timers samfundstjeneste.

Dommeren lagde vægt på, at de 30 dages fængsel blev gjort betinget, da han tidligere er ustraffet, er ung og han trods angiveligt personlige udfordringer har udmærkede sociale forhold.