18 lejligheder er evakueret efter brand i Hellerup

Politiet mangler fortsat at få kontakt til beboeren i den lejlighed, hvor ilden opstod.

En kraftig brand i en lejlighed i Blidahpark i Hellerup har mandag aften fået politi og brandvæsen til at evakuere 18 lejligheder i samme bygning.

Ingen af de evakuerede er kommet til skade, men politiet har endnu ikke talt med beboeren i den lejlighed, hvor ilden er opstået.

- Når vi slår op, hvor mange der bor på adressen, så mangler vi beboeren p.t., siger vagtchef Peter Olesen fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

- Vi har ingen meldinger om, at de evakuerede er kommet til skade, men vi undersøger stadig, om der er nogen inde i selve lejligheden, men der går nok nogle timer, før vi ved mere, siger Peter Olesen.

De evakuerede er kort efter midnat ved at blive genhuset for natten. Det sker enten ved egen drift eller med hjælp fra kommunen.

- Vi fik anmeldelsen klokken 23.14 om, at der var kraftig røgudvikling fra en lejlighed. Grundet fare for at ilden kunne tage fat i tagryggen, valgte man at evakuere de tre opgange, som bliver huset under samme tag.

Som forudset fik flammerne fat i tagryggen.

- Nu er branden indtil videre løbet som forventet, og nu er man i gang med at foretage slukning af den og få minimeret skaderne så meget som muligt. Der er ikke noget, der indikerer, at den spreder sig til yderligere bygninger.

Brandårsagen er endnu ukendt.