19-årig anmeldte ekskæreste for stalking: Kort efter blev hun myrdet

Shana Grice fra England blev i august myrdet. Hun havde tidligere anmeldt sin ekskæreste for stalking, men fik en bøde af politiet for at spilde deres tid. Nu er ekskæresten tiltalt for mordet

Døren til ekskæresten stod åben, og synet, der mødte Michael Lane, var grusomt.

19-årige Shana Grice lå i sin morgenkåbe mod sengen. Hendes hals var skåret op, og der lå blod på gulvet og sengen. I ren panik og afmagt flygtede den 27-årige mand.

Sådan lyder Michael Lanes vidneudsagn, der er tiltalt for mordet på sin ekskæreste Shana Grice. Han nægter sig skyldig.

Det skriver det britiske medie Independent.

En retssag mod den 27-årige brite er lige nu i gang. Ifølge retsdokumenterne havde den myrdede Shana Grice indberettet en klage til politiet vedrørende sin ekskæreste, som angiveligt stalkede hende. Men politiet vurderede, at hun spildte deres tid, så hun blev i stedet idømt en bøde.

Liget af Shana Grice blev fundet i en hendes soveværelse i Sydengland i august.

Nævninge fik i retten fortalt, at Lane var blevet 'besat' af hende, efter hun smuttede tilbage til sin ekskæreste Ashley Cooke.

Første anmeldelse af ekskæresten fandt sted i februar, hvor Michael Lane angiveligt havde gemt sig uden for Shana Grices grund. Her havde han efterladt en buket blomster og en seddel, hvorpå der stod: 'Shana vil altid være dig utro'.

Den tiltalte Michael Lane på vej i retten 9. marts. Foto: PA Photos/Gareth Fuller
Den tiltalte Michael Lane på vej i retten 9. marts. Foto: PA Photos/Gareth Fuller

Men det stoppede tilsyneladende ikke her. Den efterfølgende måned modtog politiet endnu en anmeldelse fra den 19-årige kvinde. Denne gang lød anmeldelsen på, at Michael Lane havde antastet hende. Men han nægtede det og beviste via en sms, at hun havde spurgt, om de skulle finde sammen igen.

Da blev Shana Grice sigtet for at have spildt politiets tid ved at afgive en falsk report, da hun ikke offentliggjorde, at Lane og Shana tidligere havde dannet par. 

'Der er åbenlyst noget galt'
En måned inden Shana Grice blev dræbt, talte det tidligere par sammen i telefon. Samtalen blev afspillet for juryen, og her konfronterede hun ham med hans mærkelige adfærd.

Hun foreslog, at han søgte hjælp, hvortil han ifølge Independent svarede: 'Der er åbenlyst noget galt, men jeg ved ikke, hvad det er. Jeg er nødt til at finde ud hvad eller komme bag lås og slå'.

Derudover skulle Michael angiveligt have fortalt en ven, at Shana Grice skulle betale for, hvad hun havde gjort. Dette skulle han have sagt, efter han havde fundet ud af, at hun havde fundet sammen med sin ekskæreste.

Som modsvar til beviserne fortalte Michael Lane i retten, at hans handlinger skyldtes et behov for at finde ud af, hvorfor hun havde afsluttet forholdet.

I følge mandens eget udsagn var han chokeret over at finde ud af, at hun var blevet dræbt. Det tidligere par havde nemlig haft sex to dage forinden.

- Jeg så hende ligge mod sengen. Hun rørte sig ikke. Der var blod på sengen og på gulvet. Jeg tænkte, at hun var død. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre.

Chokket over synet var også årsagen til, at Michael Lane hverken ringede til politiet, tjekkede efter livstegn eller kontaktede familien.

Dommeren har anerkendt, at det er et mord, men Lane benægter, at han står bag det. Dermed fortsætter retssagen.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen