19-årig kvinde dummere end politiet tillader

En beruset kvinde kastede op i en taxa og ville herefter køre hjem

'Dummere end politiet tillader'.

Sådan beskriver Sydjyllands Politi en 19-årig kvinde, der natten mellem fredag og lørdag dummede sig i sin brandert.

Kvinden var beruset og blev kørt med taxa fra Tandsbjerg i Sønderborg. På turen kaster hun op i taxaen. Taxachaufføren sætter hende af som aftalt ved en bil i Tandslet, men opdager, at kvinden vil sætte sig ind i bilen og køre derfra.

- Taxachaufføren blokerer hende, så hun ikke kan køre og ringer så til os. Hun har ikke haft bilen startet eller prøvet på det, så her fortæller vi hende, at hun skal lade bilen stå, fortæller vagthavende Søren Strægård til Ekstra Bladet.

Det råd tager kvinden dog ikke imod. Hun fortæller politiet, at hun vil blive hentet, men det viser sig hurtigt at være løgn.

- Da vi kører, så kører hun også, og så bliver hun sigtet for spirituskørsel. Det er ikke så smart gjort jo, siger Søren Strægård.

En blodprøve skal nu vise, hvor stor straffen for kvindens forseelse er. Bilen er hendes egen.

Den mildeste straf for spirituskørsel er en betinget frakendelse af kørekortet, en bøde svarende til bilistens netto månedsløn gange med promillen samt et ANT-kursus (kursus i alkohol, narko og trafik, red). Denne straf udløses, hvis promillen er på mellem 0,5 og 1,2 og der er tale om en førstegangsforseelse.