19-årig lader sig frivilligt udlevere efter anholdelse for dobbeltdrab

Politiet har fundet formodede mordvåben i flugtbilen, der blev forsøgt brændt af

Der var fem gerningsmænd om drabet i Herlev. Nu er fire mistænkte anholdt. Den ene, 19, fremstilles torsdag ved Retten i Glostrup efter anholdelsen i Stockholm i mandags. Foto: Kenneth Meyer
Der var fem gerningsmænd om drabet i Herlev. Nu er fire mistænkte anholdt. Den ene, 19, fremstilles torsdag ved Retten i Glostrup efter anholdelsen i Stockholm i mandags. Foto: Kenneth Meyer

Tre unge på 17, 18 og 19 år blev anholdt i Stockholm i mandags for dobbelt-drabet i Sennepshaven i Herlev 25. juni, og nu har den 19-årige indvilget i at lade sig udlevere til Danmark.

Derfor fremstilles den 19-årige torsdag i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, mens det endnu er uvist, hvornår de to andre sigtede, der er fætre, bliver udleveret.

De to fætre har indtil nu afvist frivilligt at lade sig udlevere til Danmark.

To blev dræbt af ild fra et automatvåben og pistoler på Sennepshaven i Herlev. Fire mistænkte er nu bag tremmer, men mindst endnu en gerningsmand er på fri fod. Foto: Kenneth Meyer Krimi Fætre anholdt for dobbeltmord: Er i bande med morddømt teenager

- Vi kan bekræfte, at der afholdes et retsmøde i morgen med en af de anholdte fra Sverige, siger politiinspektør Flemming Madsen, Københavns Vestegns Politi.

I fredags fik politiet ved Retten i Glostrup en nordisk arrestordre på de tre sigtede, og svensk politi gik derfor i aktion mandag aften, hvor de alle blev anholdt.

I forvejen sidder en 21-årig svensk-somalier varetægtsfængslet for dobbeltdrabet. Han blev anholdt under en dramatisk politiaktion i Bispehaven i Aarhus, hvor han skjulte sig.

Han anses som leder i banden 'Dødspatruljen', der siden 2015 har haft en blodig krig med rivalerne i banden 'Shottaz'. De to dræbte i Herlev var fra 'Shottaz', den ene, 23, var leder i banden.

Mangler mindst en gerningsmand
Selvom politiet nu har fire anholdte i sagen, mangler der mindst en medgerningsmand. Der blev set fem personer på gerningsstedet i Herlev, som flygtede i en stjålet sølvgrå Audi.

Der blev affyret mindst 10 skud med et automatvåben og en pistol mod bande-medlemmerne, der sad i en bil på Sennepshaven. To af dem blev ramt, mens den tredje slap uskadt ud af bilen og skjulte sig i en busk.

Flugtbilen blev fundet i Nærum, hvor gerningsmændene havde forsøgt at brænde den af.

I bilen fandt politiet to gerningsvåben, en pistol og en automatriffel af AK-47 typen. Begge våben er nu til kriminaltekniske undersøgelser.

- Vi afventer resultaterne af en række tekniske undersøgelser, heraf de to våben, siger politiinspektør Flemming Madsen.

 

Den 23-årige bandeleder fra Shottaz blev likvideret i Herlev sammen med en 21-årig. Den 23-årige er tidligere dømt for et million-kup i Sverige og krigen mellem banderne Shottaz og Dødspatruljen brød ud en måned efter røveriet og to andre kup.  Privatfoto Krimi Herlev-drabene: Blodig bande-konflikt brød ud efter flere million-røverier

Den 21-årige (yderst th. red. ) er ifølge svensk politi medlem af bandegrupperingen Dødspatruljen - også kaldet 3mst - der menes at stå bag en række skyderiet i Sverige. Foto: Politi. Krimi Dobbeltdrab i Herlev: Anholdt pissede på rival og filmede afstraffelse

To svensk-somaliere blev tirsdag dræbt ved indkørslen til en p-plads i Herlev. En person blev efterfølgende kortvarigt anholdt, men løsladt igen. Presse-fotos.dk Krimi To mænd likvideret: Central figur i berygtet indvandrerbande fængslet

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere