19-årig mand udvist af Danmark

Udlændingestyrelsen har besluttet at udvise en rumænsk statsborger, efter politiet anholdte ham for butikstyveri

Det koster en udvisning af Danmark, at en 19-årig rumænsk mand mandag eftermiddag stjal tøj fra Magasin i Aarhus.

Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

En årvågen vagt i Magasin havde lagt mærke til en mand, der udviste mistænkelig adfærd. Manden tog en bunke shorts, gik ind i prøverummet og kom ud igen uden noget.

Kort efter gik en anden mand ind i prøverummet med en sort taske på ryggen og kom ud igen et minut senere, oplyser Østjyllands Politi i tirsdagens døgnrapport.

Vagten bad en ekspedient tjekke, om shortsene fortsat var i prøverummet, hvilket de ikke var, og vagten fik en af sine kollegaer til stoppe gerningsmanden ved udgangen.

Manden flygtede dog fra vagten, der løb efter ham ad Busgade i retning mod Klostertorvet. Vagten fik fat i manden i Klostergade og førte ham tilbage til Magasin, hvor de afventede politiets ankomst.

Da politiet ankom blev den 19-årige mand, der er rumænsk statsborger, fundet i besiddelse af otte par shorts og en rygsæk med en såkaldt 'russerpose' indeni, der sikrer, at tyverialarmerne ikke bliver aktiveret, når man forlader butikken.

Den 19-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri og fik en straksbøde på 3500 kr, mens sagen blev forelagt udlændingestyrelsen.

Nu har udlændingestyrelsen så truffet beslutning om, at manden skal udvises. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten ved Aarhus torsdag formiddag  med henblik på varetægtsfængsling til udvisningen kan effektueres.