20-årig delte billeder af dræbte i togulykke: Nu er han dømt

En 20-årig mand er blevet straffet med bøde for deling af billeder fra det forulykkede tog på Storebæltsbroen

- Anklagemyndigheden kan kun være tilfreds med, at retten har fulgt vores udgangspunkt, lød det fra senioranklager ved Fyns Politi Maria Fanø-Fredeløkke efter dommen. Video: TV2/FYN via Ritzau

Ganske kort tid efter et tog forulykkede på Storebæltsbroen i begyndelsen af januar, hev en passager telefonen op af lommen og tog billeder af ødelæggelserne inde i toget.

Se også: 20-årig tog billeder af døde togpassagerer: - Tænkte ikke over konsekvenserne

Billederne sendte den 20-årige mand til en lang række medier og andre personer.

Men denne handling var forkert, da der på billederne kunne ses legemsdele fra flere personer dræbt i ulykken.

Det mener Retten i Svendborg, der onsdag har straffet den unge mand med ti dagbøder à 2000 kroner for deling af billeder og videoer fra det forulykkede tog.

Det fremgår af en meddelelse fra retten.

- Retten fandt det bevist, at der var tale om billedmateriale, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden, lyder det i afgørelsen.

Den unge mand blev straffet for overtrædelse af straffelovens paragraf om videregivelse af billeder af private forhold og i dette tilfælde afdøde personer om bord på det forulykkede tog.

Artiklen fortsætter under billedet...

Otte blev dræbt ved togulykken. En 20-årig tog billeder inde i toget af flere lemlæstede lig. Foto: Anthon Unger
Otte blev dræbt ved togulykken. En 20-årig tog billeder inde i toget af flere lemlæstede lig. Foto: Anthon Unger
 

FAKTA: Det siger loven om deling af billeder af private forhold

En 20-årig mand er onsdag blevet idømt ti dagbøder à 2000 kroner ved Retten i Svendborg for at videregive billeder og videoer, der blandt andet viser legemsdele fra dræbte personer i det forulykkede tog på Storebæltsbroen i januar.

Den unge mand delte billederne med medier og andre privatpersoner.

Men ifølge straffelovens paragraf 264 d må man ikke dele billeder af en anden persons private forhold.

Læs mere om paragraffen her:

* Stk. 1: Med bøde eller fængsel indtil seks måneder straffes den, der uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden. Bestemmelsen finder også anvendelse, hvor meddelelsen eller billedet vedrører en afdød person.

* Stk. 2: Foreligger der under hensyn til oplysningernes eller videregivelsens karakter og omfang eller antallet af berørte personer særligt skærpende omstændigheder, kan straffen stige til fængsel indtil tre år.

Kilde: Retsinformation

Den tiltalte har under sagen nægtet sig skyldig, men han har erkendt at have taget og videresendt billeder og videoer fra toget.

Han blev dog først senere klar over, at der kunne ses personer på nogle af billederne, forklarede han ifølge det regionale medie Fyens.dk ved et retsmøde tidligere i maj.

Togulykken skete 2. januar på Storebæltsbroens lavbro, da en trailer fra et modkørende godstog rev sig løs og bragede ind i et passagertog. Otte personer mistede livet i ulykken.

Se også: 20-årig sendte fotos af døde fra ulykkes-toget på Storebælt

Ulykken på Storebæltsbroen 2. januar kostede otte mennesker livet. Foto: Anthon Unger 112 - 16. apr. 2019 - kl. 13:24 Ung mand tiltalt: Filmede døde passagerer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere