20-årig fængslet for afpresning og hærværk

Ifølge sigtelsen truede tre gerningsmænd med at stikke en kvindelig cafeejer ned og bortføre hendes datter

En 20-årig mand af anden etnisk herkomst blev pinsesøndag for lukkede døre i Københavns Byret varetægtsfængslet frem til den 8. juni. Han er sigtet for afpresning og hærværk i en sag, hvor to andre i forvejen sidder varetægstfængslet.

Den sigtede var iført grå hættetrøje, shorts og hvide tennissokker i et par sandaler. I hånden holdt han en grå cap, og om sit håndled bar han et guldur.

Han bekræftede sin identitet for dommeren og nægtede sig skyldig. Samtidigt oplyste, at han ikke ville udtale sig, før han havde sin rigtige advokat, som han dog ikke kunne huske navnet på.

Anklageren læste sigtelse op i retten, og ifølge den begik den 20-årige i forening med to medgerningsmænd hærværk mod en cafe i Brønshøj. Episoden udspandt sig den 4. maj kort før klokken 17, hvor de tre smadrede cafeens ruder med en økse.

Angiveligt var hærværket en del af et afpresningsforsøg, hvor trioen krævede 15 til 20.000 kroner om måneden fra den kvindelige cafeejer. Gerningsmændene truede blandt andet med at stikke hende ned på gaden, brænde cafeen ned og bortføre hendes datter.

Dommeren valgte på anklagerens anmodning at lukke dørene, og derfor kom det ikke til offentlighedens kendskab, om gerningsmændene er tilknyttet bandemiljøet.