21-årig dansk kvinde i bil: Derfor bragede hun igennem hæk, have og havemøbler

Kvindens have-kørsel blev først stoppet, da hun kørte ind i et træ

Den overraskede beboer ser her på skaderne på sine havemøbler. (foto: Henrik Reintoft/Jydske Vestkysten)
Den overraskede beboer ser her på skaderne på sine havemøbler. (foto: Henrik Reintoft/Jydske Vestkysten)

En 21-årige kvinde mistede fuldstændig herredømmet over sin bil fredag aften klokken 22.44 på Jægervænget i Varde. Hun kørte gennem en hæk, en have og pløjede ind i nogle havemøbler for til sidst at køre ind i et træ.

Det skriver Jydske Vestkysten , der i øvrigt oplyser, at kvinden ikke kom til skade i forbindelse med trafik-ulykken. Ifølge politiet havde kvinden ikke drukket spiritus, og politiet har heller ikke oplyst om grunden til ulykken.

Men ifølge Jydske Vestkysten har beboeren Oluf Regner Pedersen, der fik sin hæk og have gennempløjet af bilen, udtalt, at ulykken skete, da den unge kvinde tabte sin mobiltelefon under kørslen og rakte ud efter den. Herefter ramte den 21-årige kvinde kantstenen. Men i stedet for at træde på bremsen kom hun til at træde på speederen, hvorefter hun drønede igennem hæk og have,

Hold fingrene væk fra mobilen
Historien fra Varde viser tydeligt, at det er en rigtig dårlig ide at bruge sin mobiltelefon, når man kører i bil. Risikoen for at blive involveret i et trafikuheld bliver 12 gange større, hvis du bruger mobiltelefon, når du kører i bil. Det skriver FDM

I en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension fra 2016 svarede 1002 bilister på spørgsmål omkring, hvad de laver bag rattet, når de kører i bil. Her fremgik det blandt andet, at hver femte bilist ikke kan lade være med at læse og besvare en sms, hvis den pludselig ryger ind på din mobiltelefon midt under kørslen.

19 procent siger, at de inden for den seneste måned har skrevet eller læst en sms, mens de har kørt bil. Hver femte har ligeledes læst rutevejledninger på sin mobil, 15 procent har talt i håndholdt mobiltelefon, og fem procent har læst nyheder, været på sociale medier eller spillet spil på sin mobil.

Men det er en rigtig dårlig ide at bruge mobil under kørsel. Sluk den.