22-årig fængslet for stenkast mod kørende biler

Manden havde været til Distortion, men kan ikke huske, at han har smidt med brosten

Københavns dommervagt har torsdag fængslet en 22-årig murer, som er sigtet for at kaste brosten mod kørende biler i København og dermed bringe andre mennesker i fare.

Selv husker manden intet og nægter sig skyldig.

Politiet blev tilkaldt sent onsdag aften, fordi en mand var gået amok på kørebanen ved krydset Vigerslev Allé og Vesterfælledvej i Sydhavnen og sparkede ud efter flere forbikørende biler. Da politiet ankom til stedet, var den 22-årige oprørt og lettere panikslagen.

Brugte to kilo tunge sten
Ifølge sigtelsen er manden formentlig kravlet op fra banelegemet, gået over vejen og brudt i alt fire cirka to kilo tunge brosten op. Dem har han kastet mod fire kørende biler.

Både vidner og de bilister, som det gik ud over, fortæller, at den anholdte stod på kørebanen og kastede stenene gennem ruderne på to biler. Derudover angreb han en taxi ved først at slå og sparke på den og derefter kaste en sten mod bilen.

Endelig kastede han sten gennem en åben bildør i en fjerde bil.

Aner ikke, hvad han lavede i krydset
Mureren, som fremgik noget rystet ved grundlovsforhøret, fortalte at han havde været til Distortion med vennerne på Nørrebro, og at de var sammen indtil cirka halv elleve-ellevetiden om aftenen. I løbet af festen havde de hver drukket en flaske med spiritus.

Han husker, at han prøvede at stoppe nogle biler, men ikke at han skulle have brudt nogen brosten op. Dog har han erindring om på et tidspunkt at have haft en brosten i hænderne. Den 22-årig aner ikke, hvad han lavede i det vejkryds, eller hvordan han var kommet derhen.

Manden er sigtet for at have bragt andre mennesker i fare og for hærværk. Han blev fængslet i 13 dage på baggrund af særlig bestyrket mistanke.

Han er ikke tidligere straffet og bor hos sine forældre.