22-årig mand udvist: Kastede sten mod politiet

Efter at have kastet sten mod en politibil er en 22-årig mand med irakisk baggrund blevet udvist af Danmark

En 22-årig mand sad mandag på anklagebænken i Retten i Esbjerg tiltalt for at have forvoldt fare mod andres liv eller førlighed.

Manden, der har irakisk baggrund, var sammen med to andre tiltalt i en sag om stenkast mod en patrujlevogn i Esbjerg.

Alle tre nægtede de sig skyldige, men alligevel fandt domsmandsretten dem skyldige, og det resulterede fire måneders ubetinget fængsel og en udvisningsdom med seks års indrejseforbud til den 22-årige mand.

Det skriver Jydske Vestkysten.

- De tre måtte have indset, at der var risiko for at ramme bilens rude og dermed skade betjentene i bilen, og den risiko accepterede de ved deres handling. Der var tale om målrettede og systematiske stenkast med det formål at ramme bilen, lød det ifølge Jydske Vestkysten fra dommeren, da han læste dommen op.

Episoden, der har fået de tre mænd fremstillet for retten, udspillede sig helt tilbage i sommeren 2016.

Om aftenen 28. juni var en større gruppe mennesker samlet på Stengårdsvej i Esbjerg. Ifølge tiltalen mod de tre mænd skulle de ved den lejlighed have kastet minimum tre sten mod en politibil, hvor en af stenene ramte bilen på døren.

Ballade i retten
Ifølge Jydske Vestkysten opstod der uro på tilhørerrækkerne blandt de tiltaltes pårørende, da dommen blev læst op, og det stod klart, at den 22-årige mand blev udvist.

-  Min klient er ung, han har sin familie her i Danmark, han er ikke massivt forstraffet for lignende personfarlig kriminalitet, og han har kun fået en advarsel - det, man tidligere kaldte en betinget udvisning. Jeg er med på, at vejen ud af Danmark er blevet kortere, men det her er en voldsom stramning, sagde mandens forsvarsadvokat, Jørn Brandenhoff Schmidt, efterfølgende til avisen.

To andre mænd blev også fundet skyldige i sagen. Den ene blev idømt 50 dages ubetinget fængsel, mens dommen til den anden lød på fem måneder - ligeledes ubetinget.

De ankede alle tre deres domme på stedet. Desuden sidder de varetægtsfænglet i andre sager.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere