23-årig sigtet: Forsøgte med vilje at køre flere personer ned på fortov

Efter tumult på Valby Langgade forsøgte føreren af en Mercedes at dræbe eller kvæste flere ukendte personer, siger politiet

Episoden skete på Valby Langgade ud for 187 lørdag 16.20 - 16.50. Mathias Foto: presse-fotos.dk
Episoden skete på Valby Langgade ud for 187 lørdag 16.20 - 16.50. Mathias Foto: presse-fotos.dk

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Føreren af en sort Mercedes forsøgte med vilje at køre flere personer ned, som stod på fortovet på Valby Langgade ud for 187 i København, mener politiet.

En 23-årig mand blev i dag varetægtsfængslet i Københavns dommervagt til den 21. marts, sigtet for drabsforsøg eller forsøg på grov vold. Han nægter sig skyldig.

Episoden skete lørdag mellem klokken 16.20 og 16.50, hvor føreren af bilen, ifølge vidner og video-overvågning på stedet, bevidst forsøgte at køre personerne ned.

Men politiet ved ikke, hvem de er, da de hurtigt forsvandt fra stedet.

- Vi arbejder på at finde frem til dem, siger central efterforskningsleder Søren Lauritsen.

Slagsmål inden episoden
Politiet satte en større efterforskningsarbejde i gang efter episoden og foretog tekniske undersøgelser på gerningsstedet.

Den 23-årige blev anholdt klokken 17.05 lørdag, hvor politiet også beslaglagde bilen.

Der havde forud for episoden været en form for opgør eller slagsmål på stedet.

Den sigtede har relationer til den nu forbudte LTF-bande.

- Der er ikke noget som understøtter, at der skulle være tale om en bande-konflikt, siger efterforskningsleder Søren Lauritsen. Men politiet kender ikke motivet for øjeblikket.

Den 23-årige ville gerne svare på spørgsmål i dommervagten - også for åbne døre - så hans forklaring kom offentligt frem.

Men det fik han ikke lov til, da anklager Henrik Bergqvist begærede dørlukning af hensyn til efterforskningen. Særligt fordi politiet ikke ved, hvem der blev forsøgt kørt ned, og derfor ikke kender deres forklaring på episoden.

Efter et langvarigt grundlovsforhør blev den 23-årige varetægtsfængslet.

Ifølge sigtelsen forsøgte den 23-årige 'at dræbe flere uidentificerede personer, der stod på fortovet'.