23-årig stak søsters kæreste til døde på parkeringsplads

- Jeg synes, at han var truende. Han var aggressiv, har den nu dømte drabsmand sagt om sit offer

En 23-årig mand er torsdag blevet kendt skyldig i drabet på sin søsters kæreste.

Forbrydelsen fandt sted på en parkeringsplads i Nivå i Nordsjælland 20. november sidste år, og torsdag har Retten i Helsingør fundet det bevist, at den unge mand er skyldig i manddrab.

Under retssagen har den nu dømte drabsmand fortalt, at hans storesøster på dagen for drabet var kommet hjem til deres forældre i Æblets Kvarter i Nivå.

- Hun begyndte at græde, og hun havde haft et skænderi. Han havde slået hende, forklarede den tiltalte ifølge Frederiksborg Amts Avis.

På den baggrund ringede den 23-årige til søsterens kæreste, og de aftalte at mødes på parkeringspladsen ved Islandshøjparken.

Med sig havde den 23-årige en kniv, da han efter eget udsagn vidste, at søsterens 27-årige kæreste havde en pistol.

I første omgang nøjedes parterne angiveligt med at skændes, men da den dømte efterfølgende satte sig ind i sin bil, fulgte den 27-årige tilsyneladende efter.

- Jeg synes, at han var truende. Han var aggressiv, han havde knyttet hånd, sagde den tiltalte ifølge Frederiksborg Amts Avis i retten.

Den 23-årige erkender, at han herefter "rakte" en kniv ud af vinduet og ramte sin modstander, men han vil ikke stå ved, at han forsøgte at dræbe.

Den dømtes søster har efterfølgende fortalt, at hendes kæreste ikke havde slået hende den pågældende dag, men at han godt nok havde et voldsomt temperament over for hende.

Således er det ikke klart, om skænderiet på parkeringspladsen faktisk drejede sig om noget helt andet.

Retssagen mod den 23-årige fortsætter 23. september, hvor retten ventes at tage stilling til, hvilken straf den dømte skal have.