23-årig varetægtsfængslet for bilræs

Havde 46 gram hash i bilen fordelt i små poser

Fire unge havde ikke lyst til at tale med politiet. Det resulterede i en biljagt (video: Local Eyes)

Tre politibiler blev skadet og fire unge blev anholdt i forbindelse med en biljagt i Hillerød-området i nat.

Se flere billeder og video på Local Eyes.dk

Føreren af bilen, en 23-årig ung mand blev i formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Lyngby.

Han nægtede at udtale sig i retten, men erkendte at han havde været påvirket af bevidsthedsudvidende stoffer, siger anklager Kirsten Sørensen.

Her blev han varetægtsfængslet indtil den 20. april for ikke at kunne påvirke de tre mindreårige, som var med i bilen oplyser anklager Kirsten Sørensen, Nordsjællands Politi.

De skal alle tre genafhøres af politiet.

Den 23-årige er sigtet for i grov kådhed at bringe andres liv i fare, ligesom han er sigtet for at være i besiddelse af 46 gram hash fordelt i små poser af 2 gram.

Begivenhederne tog sin begyndelse, da en patrulje som rutinetjek ville standse en Mazda i Hillerød med fire unge i omkring klokken 23.11.

Men bilisten havde absolut ikke lyst til at snakke med politiet, søndag aften i Hillerød by, og det endte voldsomt på Isterødvejen.

Den flygtende bil blev omgående eftersat og kort efter var flere vogne involveret i jagten på køretøjet, hvor der befandt sig ialt fire personer.

Eftersættelsen af personbilen gik rundt i Hillerød by, indtil føreren forsøgte at stikke af ud ad Isterødvejen i retning mod Hørsholm.

Føreren af vognen gassede op og fortsatte i følge politiet overfor rødt lys flere gange.

Patruljevognen optog forfølgelsen og fik assistance af andre politibiler, også en hundepatrulje var involveret i eftersættelsen.

112 - 6. apr. 2015 - kl. 08:17 Biljagt: Derfor stak unge af fra politiet

På et tidspunkt prøvede politiet at blokere vejen for Mazdaen. Men føreren valgte blot at påkøre politibilen for at fortsætte flugten.

På Isterødvejen lykkedes det at standse de unge i Mazdaen.

- Tre af de fire blev hurtigt løsladt igen, men vi har sigtet føreren for i grov kådhed at bringe andres liv i fare, sagde vagtchef Ole Hestbæk, Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet mandag morgen.

Årsagen til at begivenhederne blev så dramatiske var i følge vagtchefen, at de unge havde lidt hash i bilen, som ikke ville have, at politiet skulle opdage.

Ingen personer - heller ikke hunde - kom til skade under biljagten.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere