24-årig dræbt: Chauffør sigtet for uagtsomt manddrab

46-årig lastbilchauffør er ifølge politiets sigtelse ansvarlig for ung kvindes død på motorvej ved Greve

En kvindes liv stod ikke til at redde, efter hendes bil blev klemt ind imellem to lastbiler.

Det var en uagtsom lastbilchauffør, der var skyld i en 24-årig kvindes død på Køge Bugt Motorvejen ved Greve onsdag. Det mener Midt- og Vestsjællands Politi, som derfor har sigtet den 46-årige chauffør for uagtsomt manddrab.

Lastbilchaufføren havde tilsyneladende ikke bemærket, at trafikken foran ham var gået i stå og kørte op bagi kvindens bil, der som følge deraf blev skubbet frem i en anden lastbil. Hendes bil blev mast mellem de to store køretøjer.

Se mere video på localeyes.dk

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at den sigtede lastbilchauffør ikke er blevet anholdt trods den alvorlige sigtelse. Omstændighederne omkring ulykken vil nu blive efterforsket, og derefter vil det være op til anklagemyndigheden at vurdere, hvad man vil kræve i straf.

(Foto: Kenneth Meyer) 112 - 4. mar. 2015 - kl. 21:00 Ung kvinde dræbt: Mast mellem to lastbiler

Nu og da sker det, at politiet skrider til anholdelse for uagtsomt manddrab i trafikken, og det hænder også, at den sigtede efterfølgende bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

For at dette kan komme på tale, skal der dog i hovedreglen være tale om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder - for eksempel hvis den sigtede har kørt sprit-, narko- eller vanvidskørsel. Når det ikke er tilfældet, er det sjældent, at der bliver tale om fængselsstraf.

Kvindens bil blev mast mellem to lastbiler. Hendes liv stod ikke til at redde. (Foto: Kenneth Meyer)
Kvindens bil blev mast mellem to lastbiler. Hendes liv stod ikke til at redde. (Foto: Kenneth Meyer)
 

Det var to andre ulykker på Køge Bugt Motorvejen, der gjorde, at trafikken stod stille klokken 16.21, hvor dødsulykken fandt sted. Ved den ene ulykke var 10 biler impliceret, men alle slap med mindre knubs.

Ved den anden blev et ældre svensk ægtepar livsfarligt kvæstet, efter den mandlige fører tilsyneladende fik et ildebefindende under en overhaling.Ifølge vidner trak han ind i den første vognbane og videre ind i autoværnet med uændret hastighed, hvorefter bilen blev slynget ind i en betonpille.

Det svenske ægtepars bil efter ulykken. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 5. mar. 2015 - kl. 10:09 Ægtepar kæmper for deres liv efter ulykke

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere