24-årig fængslet for at hacke udenlandsk piges computer

En pige i New Zealand fik angiveligt hacket sin computer og stjålet billeder af en dansk mand fra Vejle.

En 24-årig mand fra Vejle er tirsdag blevet anholdt af Sydøstjyllands Politi i tæt samarbejde med Rigspolitiets Nationalt Cyber Crime Center (NC3) og newzealandsk politi.

Manden er sigtet for såkaldt cyber crime rettet imod en 15-årig pige i New Zealand - herunder misbrug af private billeder og hacking af private computere.

På baggrund af det nuværende efterforskningsmateriale valgte anklagemyndigheden at fremstille manden i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Grundlovsforhøret varede flere timer og endte med, at den 24-årige blev varetægtsfængslet i fire uger.

Anklager ved Sydøstjyllands Politi Niels Tipsmark bad ved grundlovsforhørets start dommeren om at lukke dørene for offentligheden.

- Fremstillingen og anmodningen om lukkede døre er begrundet ud fra sagens omstændigheder, kompleksitet og hensynet til efterforskningen, skrev politiet tidligere onsdag i en pressemeddelelse.

Her udtrykte man desuden glæde over samarbejdet med andre politienheder.

- Denne sag er kendetegnet ved et rigtig godt samarbejde - både mellem Sydøstjyllands Politi og NC3, men også i høj grad med New Zealands politi.

- Det har været gnidningsløst, gensidigt og konstruktivt at samarbejde med et land på den anden side af jorden. Af hensyn til de lukkede døre har vi ikke mere information om sagen på nuværende tidspunkt, siger anklager Niels Tipsmark.