24-årig undgår drabstiltale efter rockers død

Anklagemyndigheden rejser tiltale for dødsvold mod 24-årig mand efter overfald på rocker

I sommer mistede den 42-årige Bandidos-rocker Poul Joachim Hansen livet efter et overfald på Van Helsinge Bodega på Vestergade i Helsinge. Men selv om volden var så brutal, at rockeren døde, så var der ikke tale om manddrab.

Det fremgår af sagens anklageskrift, som er blevet udarbejdet af Statsadvokaten i København.

Den 24-årige DV, som er tiltalt for at have forvoldt rockerens død, er tiltalt efter straffelovens bestemmelser om grov vold med døden til følge og ikke efter bestemmelsen om manddrab.

Det vil i sidste ende betyde en markant billigere straf, hvis den 24-årige bliver fundet skyldig.

Ifølge anklageskriftet blev Poul Joachim Hansen, der var kendt under navnet Big Mac, først slået ned fra en barstol ved et hårdt knytnæveslag i brystet.

Herefter regnede en byge af knytnæveslag ifølge anklagemyndigheden ned over rockerens hoved, hals og overkrop, mens han lå 'passiv og værgeløs på gulvet', som det lyder i anklageskriftet.

Efterfølgende blev DV og hans lillebror anholdt i sagen. Begge blev sigtet for drab og varetægtsfængslet. Men siden er sigtelsen mod lillebroren blevet frafaldet, og kun DV er tiltalt.

- Lillebroren blev taget ud af sagen meget tidligt. Han havde ikke noget med det at gøre, tværtimod har han formentlig forsøgt at standse overfaldet, fortæller anklager Mathilde Stage Zangrando til Ritzau.

Den juridiske forskel på vold med døden til følge og manddrab handler om begrebet forsæt.

I tilfælde af dødsvold vurderer man, at den tiltalte hverken har haft til hensigt at dræbe offeret eller har kunnet anse det som sandsynligt, at offeret ville dø på grund af voldshandlingen.

Selv om den 24-årige - hvis han kendes skyldig - vil slippe billigere end i forhold til en drabstiltale, så står han til en forholdsvis hård straf.

Anklagemyndigheden har nemlig i tiltalen medtaget en bestemmelse, som skærper straffen med indtil halvdelen af, hvad den normalt ville være.

Den strafskærpende bestemmelse kan benyttes over for personer, der tidligere er dømt for voldskriminalitet.

Sagen vil blive behandlet ved Retten på Helsingør i slutningen af april.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere