25-årig skudt i hovedet - nu er projektilet opereret ud

Midt- og Vestsjællands Politi har sikret sig det projektil, som blev affyret under drabsforsøg i Køge søndag aften

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 22-årig mand fra Rødovre blev onsdag morgen ved Retten i Roskilde varetægtsfængslet frem til 12. november for det drabsforsøg på Parkvej i Køge i søndags, som Midt- og Vestsjællands Politi mener, han er skyldig i.

Det oplyser politiet på twitter.

Manden blev anholdt tirsdag på Blågårdsvej i Greve efter at have været efterlyst i godt et døgn tid.

Den 22-årige ønskede under grundlovsforhøret hverken at forholde sig til sigtelsen, ligesom han heller ikke ønskede at udtale sig. Alligevel skønnede dommeren, at der er tilstrækkelig med mistanke til, at det var ham, der affyrede et skud mod en 25-årig mand kort før midnat søndag aften i en stuelejlighed.

Se også: 22-årig anholdt: Sigtet for at skyde mand i hovedet
Den 25-årige overlevede skuddet, selv om det ramte ham lige i hovedet.

Politiet har ifølge Ove Pedersen ikke fundet noget ekstraordinært på gerningsstedet. (Foto: Per Rasmussen)
Politiet har ifølge Ove Pedersen ikke fundet noget ekstraordinært på gerningsstedet. (Foto: Per Rasmussen)
 

Politi har fået kuglen
Efterforskningsleder Ove Pedersen fortæller til Ekstra Bladet, at den 25-årige efter omstændighederne har det godt. Tirsdag gennemgik han den operation, der gjorde, at politiet nu har sikret sig projektilet.

- Jeg afhørte den 25-årige umiddelbart før operationen, og vi har efter operationen fået udleveret kuglen, siger Ove Pedersen til Ekstra Bladet.

Se også: Fire anholdt efter drabsforsøg: Mand skudt i hovedet
Det betyder også, at politiet efter al sandsynlighed nu kan konstatere hvilket våben, der blev brugt under drabsforsøget. Men Ove Pedersen ønsker ikke at afsløre, om politiet allerede har sikret sig gerningsvåbnet.

Det er endnu uklart, hvad der førte til affyringen af det skud, som ramte den 25-årige, der er fra Holbæk. Til gengæld ligger det fast, at der var seks personer til stede i lejligheden søndag aften. Ud over offeret og gerningsmanden var der altså også fire andre mænd - herunder også lejlighedens beboer.

Fire sigtet for medvirken
De blev alle efterfølgende anholdt af politiet og sigtet for medvirken til drabsforsøget.

- Det gør man almindeligvis i en så alvorlig sag, hvor flere har været til stede. De er også alle blevet løsladt igen, mens vi opretholder sigtelsen, forklarer Ove Pedersen.

Se også: Mand overlever skud i hovedet

Ekstra Bladet har fra flere beboere i boligforeningen Ellemarken i Køge, som Parkvej er en del af, erfaret, at det er almindeligt kendt, at der sælges hash fra stuelejligheden, hvori drabsforsøget fandt sted.